Sočna, slatka i prhka! U ljetnim danima, topla pita s trešnjama odlična je u kombinaciji sa kuglicom sladoledom od vanilije!
Sastojci:
Prhko tijesto:
- 300 g glatkog brašna
- 200 g hladnog maslaca
- 4 žlice šećera u prahu
malo soli
- 4 žlice hladne vode
Nadjev od trešanja:
- 500 g odkoštenih trešanja
- 80 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 ravne žlice gustina
- 1 žličica cimeta
Priprema: Maslac izrežite na kockice i stavite u veću zdjelu. Dodajte ostale sastojke pa rukama brzo umijesite prhko tijesto. Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena. Za pripremu nadjeva trešnje kratko prokuhajte sa šećerom. Kada zakuhaju dodajte im gustin kojeg ste razmutili s malo vode (cca 100 ml) i cimet pa kuhajte još kratko dok se nadjev ne zgusne. Ostavite sastrane da se malo ohladi. Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa ga položite preko okruglog kalupa za pite (26 cm). Kalup prethodno namastite i pobrašnite. Višak tijesta odrežite i spremite sa strane za izradu trakica.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
Gioia
@15.06.2018. 10:48 2Zvuči jednostavno, samo meni nikada kolač ne ispadne tako fin, no vrijedi radi dobrog recepta pokušati.
Gioia
@15.06.2018. 10:49 2Bilo bi super kada bi Jannette Razum imala neku radionicu, rado bih pohodila.
kikemedo
@15.06.2018. 11:17 2Odlično izgleda. Isprobati ću ovaj recept.
Minimojka
@15.06.2018. 11:27 3prefino
golub
@15.06.2018. 14:37 3Mljac , savršeno za ljetne dane , super recept.
beba
@15.06.2018. 19:44 2Pre pre finoooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sneki2
@15.06.2018. 19:55 2Ovo mora biti odlično!
cuce
@16.06.2018. 17:35 1Mmmm super, jos da mi je imat neke dobre tresnje..
MimiIv
@17.06.2018. 13:44 1Brzo se napravi. Palac gore
dory
@18.06.2018. 10:17 1Taman mi treba ovakav recept da iskoristim domaće višnje :)