Sočna, slatka i prhka! U ljetnim danima, topla pita s trešnjama odlična je u kombinaciji sa kuglicom sladoledom od vanilije!

pita s visnjama

Sastojci:

Prhko tijesto:

- 300 g glatkog brašna
- 200 g hladnog maslaca
- 4 žlice šećera u prahu
 malo soli
- 4 žlice hladne vode

Nadjev od trešanja:

- 500 g odkoštenih trešanja
- 80 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 ravne žlice gustina
- 1 žličica cimeta

Priprema: Maslac izrežite na kockice i stavite u veću zdjelu. Dodajte ostale sastojke pa rukama brzo umijesite prhko tijesto. Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena. Za pripremu nadjeva trešnje kratko prokuhajte sa šećerom. Kada zakuhaju dodajte im gustin kojeg ste razmutili s malo vode (cca 100 ml) i cimet pa kuhajte još kratko dok se nadjev ne zgusne. Ostavite sastrane da se malo ohladi. Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa ga položite preko okruglog kalupa za pite (26 cm). Kalup prethodno namastite i pobrašnite. Višak tijesta odrežite i spremite sa strane za izradu trakica.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com 
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.