Iako je štrudla, osobito s jabukama, popularna kroz cijelu godinu, ljeto je idealno vrijeme za pripremu ovog deserta sa slatkim ljetnim plodovima – marelicama!

strudla s marelicama

Sastojci:
- 1 pakiranje (500 g) kora za savijače
- 120 g maslaca
- malo mlijeka
- 1,2 kg marelica
- 2 vanilin šećer
- 10 žlica šećera
- bademovi listići

Priprema: Marelice operite, narežite na manje kocke ili šnite. Pomiješajte ih s vanilin šećerom o šećerom. Količinu šećera prilagodite ovisno o tome koliko su marelice slatke/kisele. Kore raspodijelite tako da imate za četiri štrudle. Npr. ako ih je u pakiranju 12, podijelite ih na 4 dijela tako da za svaku štrudlu imate po 3 kore. Jednu koru za savijače stavite na radnu površinu, premažite ih otopljenim maslacem i poprskajte s malo mlijeka. Na koru stavite drugu koru, ponovno ju premažite s malo otopljenog maslac i poprskajte s malo mlijeka. Stavite i treću koru, ravnomjerno rasporedite nadjev od marelica i zarolajte ju.

Štrudle posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno malo nauljili. Štrudle premažite preostalim maslacem i posipajte s malo bademovih listića. Štrudlu pecite cca 35 minuta na temperaturi od 180°C. poslužite toplu ili hladnu s malo šećera u prahu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.