Tapioka kaša s dodatkom kokosa i jagoda dobra je ideja za doručak, pogotovo ako vam ujutro paše nešto jednostavno i lagano! Priprema se relativno brzo, a dobro rashlađena može poslužiti i kao ukusan, zdraviji desert
Sastojci:
Tapioka kaša s kokosom:
- 50 g TIPIAK tapioka perlica
- 50 g kokos mrvica
- 700 ml mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 2 žlice javorovog sirupa
Ostalo:
- 400 g svježih jagoda
- 2 žlice javorovog sirupa
Priprema: TIPIAK tapioka perlice i kokos mrvice stavite u manji lonac, dodajte mlijeko i ostavite sve da odstoji sat vremena kako bi omekšalo. Mahunu vanilije razrežite po sredini te sastružite sjemenke i ubacite i u lonac s mlijekom. Tapioka perlice i kokos kuhajte na laganoj vatri otprilike 10 minuta dok ne dobijete gustu i ljepljivu kašu, poput pudinga. Kašu od tapioke malo rashladite te zasladite javorovim sirupom. Jagode operite, očistite i pomiješajte s javorovim sirupom. U čaše ravnomjerno rasporedite jagode, a preko njih malo rashlađen tapioka puding. Tapioka kašu ostavite da se ohladi do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim ju spremite u hladnjak na nekoliko sati jer je ukusnija kad je hladna.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
pahuljica
@11.05.2021. 08:56 1Obozavam vaše recepte -)
beba
@11.05.2021. 10:58 0Daaaa!!!! Odlični recepti!!!! Sve je FIIINOOOOO!!!!
Minimojka
@11.05.2021. 12:20 0jako fino, probat cu, imam doma sve sta treba
Superwoman
@11.05.2021. 15:46 0Mmmmmmmmmljacek
InnaIva
@11.05.2021. 21:44 0Izgleda fino i osvjezavajuce. Taman za ljeto.
irija
@14.05.2021. 08:24 0Sigurno je fino mada neznam šta je tapioka nikad čula.