S obzirom na to da je sezona bobičastog voća - izbor je logičan. Mekani, pahuljasti biskvit, puding od vanilije, šlag i bobičasto voće... Jednostavno i ukusno!

kolac s pudingom

Sastojci:

Biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 2 limun šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice ulja
- 8 žlica tople vode
- 90 g glatkog brašna

Ostalo:
- 1 vrećica instant pudinga od vanilije
- 350 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 250 g bobičastog voća

Priprema: Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne pretvore u snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerima. Zatim dodajte toplu vodu i ponovno sve izmiksajte. Na kraju dodajte ulje pa još jednom sve lijepo izmiksajte. U smjesu sa žutanjcima dodajte prosijano brašno pa pjenjačom sve izmiješajte tako da ne bude grudica. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pripremljenu smjesu izlijte u Zenker kalup za voćni kolač. Dno kalupa prethodno namastite i pobrašnite. Biskvit pecite cca 20 minuta na 180°C. Prije nego ga izvadite iz pećnice čačkalicom ili testerom za biskvit provjerite je li pečen. Biskvit odmah izvadite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi. Instant prašak za puding pomiješajte s hladnim mlijekom (350 ml) i miksajte otprilike 1 minutu dok ne postane čvrst. Puding premažite preko ohlađenog biskvita, a preko pudinga premažite tučeno slatko vrhnje (šlag). Kolač ukrasite raznim bobičastim voćem. Kolač prije posluživanja dobro rashladite!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.