Ako ste ljubitelj čokoladnih slastica, ovo je torta koju svakako morate isprobati! Slatki savjet: Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem, čokladnim preljevom te svježim malinama ili jagodama

 cokoladna torta

Sastojci:
- 200 g tamne čokolade
- 150 g maslaca
- 8 jaja
- 100 g šećera
- 2 žlice meda
- 1 žlica arome vanilije
- prstohvat soli
- 1 žlica kakaa u prahu

Priprema: Maslac i čokoladu otopite na pari. Dodajte šećer, med, aromu vanilije i sol pa sve dobro izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja smjesu kratko izmiksajte. Na kraju dodajte kakao i sve izmiksajte. Smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) koji ste obložili masnim papirom. Kalup sa smjesom stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 °C, a na dno pećnice stavite posudu ili kalup za pečenje napunjen s vodom. Tortu pecite 25 minuta. Prije posluživanja tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.