Isprobajte prefin, a jednostavan recept za laganu i osvježavajuću tortu s piškotama, jogurtom i breskvama! Kao stvorena da nam zasladi vruće ljetne dane!

recepti

Sastojci:

- 1 mali paket piškota (200 g)
- 1 velika kompot breskvi (820 g)
- 600 g čvrstog jogurta
- 120 g šećera u prahu
- 1 pakiranje Dr. Oetker mljevene želatine
- 400 ml slatkog vrhnja
- 1 pakiranje Dr. Oeker limun šećera

Priprema: Breskve stavite u cijedilo da se ocijedi višak tekućine. Kada se ocijede, izrežite ih na manje komade, a 3-4 breskve sačuvajte za dekoraciju. Dio soka iz kompota (cca 100 ml) sačuvajte pa u njemu kratko umočite piškote. Na tanjur za posluživanje torte stavite obruč kalupa (promjera 26-28 cm) pa unutar kruga posložite namočene piškote. Piškote možete slagati u originalnom dnu od kalupa za torte, ali onda kasnije tortu nećete moći premjestiti na ljepši tanjur jer je jako mekana i osjetljiva. Zato je praktičnije odmah slagati na tanjuru za posluživanje.

Za pripremu kreme želatinu, prema uputama na pakiranju, namočite s 4 žlice hladne vode pa ostavite 10 minuta da nabubri. Zatim je otopite na laganoj vatri. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag, postupno dodajući limun šećer. U većoj zdjeli pomiješate jogurt i otopljenu želatinu, a zatim špatulom umiješajte tučeno slatko vrhnje koje ste aromatizirali limun šećerom. Na kraju umiješajte ocijeđene i na kockice izrezan breskve. Kremu izlijte preko piškota. Tortu spremite u hladnjak preko noći. Idući dan oprezno uklonite obruč kalupa i ukrasite tortu po želji.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.