S čokoladnim tortama ne možete pogriješiti jer većina ljudi volu čokoladu, barem bi tako trebalo biti! Danas s vama dijelim jedan zaista jednostavan recept za ukusnu čokoladnu tortu koju sam nedavno pripremala za malo obiteljsko slavlje 6. rođendana mog djeteta

cokolada torta

Napravila sam ovu tortu na brzinu prije ručka, a da sam imala mascarpone sir i njega bih dodala u čokoladnu kremu da bude još kremastija. S obzirom na to da je torta bila za dječaka, dekorirala sam je vrlo jednostavno - s čokoladnim štapićima i nogometnim figuricama. Nadam se da ćete isprobati recept! Ja je idući put ponavljam s jednim biskvitom više!

Sastojci:

Kakao biskvit:

- 6 jaja
- 180 g šećera
- 12 žlica vruće vode
- 6 žlica ulja
- 130 g brašna
- 20 g kakaa u prahu

Čokoladna ganache krema:

- 500 ml slatkog vrhnja
- 400 g čokolade (za kuhanje ili mliječne)

Priprema:  Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne pretvore u snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Zatim dodajte vruću vodu i ponovno sve izmiksajte. Na kraju dodajte ulje pa još jednom sve lijepo izmiksajte. U smjesu sa žutanjcima dodajte prosijano brašno i kakao u prahu. Pjenjačom sve izmiješajte da ne bude grudica, a zatim lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte (26 cm). Dno kalupa prethodno obložite masnim papirom. Biskvit pecite cca 25 minuta na 180°C. Prije nego ga izvadite iz pećnice čačkalicom ili testerom za biskvit provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka dijela. Slatko vrhnje i čokoladu lagano zagrijte, tako da se čokolada otopi. Čokoladnu kremu ohladite na sobnu temperaturu.

cokolada torta

Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit. Na dno stavite biskvit i prelijte ga s nekoliko žlica čokoladne ganache kreme. Zatim stavite drugi biskvit pa izlijte ostak čokoladne kreme. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim ju izvadite iz kalupa, malo zagladite i ukrasite prema želji. Moja dekoracije je bila jednostavna - čokoladni štapići i set nogometnih figura za 6. rođendan mog dječaka! A sada u ljeti, možete je ukrasiti i bobičastim voćem što će dodati svježinu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.