Jednostavno, a vrlo ukusno! Isprobajte recept za ovaj kolač i počastite svoje nepce odličnom kiselkasto slatkom kombinacijom.

ledene kocke

Sastojci:

Biskvit:

- 5 jaja
- 125 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 ml tekućeg jogurta
- 125 ml ulja

Krema od šumskog voća:

- 450 g smrznutog šumskog voća
- 80 g gustina
- 3 žlice šećera
- malo vode

Krema od jogurta:

- 800 ml tekućeg jogurta
- 400 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 želatina u prahu

Priprema: Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Nastavite mikasti pa dodajte ulje i jogurt. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Biskvitnu smjesu izlijte u veliki kalup za pečenje (30x35 cm) obložen masnim papirom i pecite na temperaturi od 180 °C 25-30 minuta. Ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela tako da jedan dio bude malo tanji. Šumsko voće sameljite u blenderu pa ga stavite ga u posudu za mjerenje i dolijte vode koliko je potrebno da dobijete 700 ml tekućine. Dio tekućine pomiješajte sa gustinom, a ostatak zakuhajte sa šećerom. Kada smjesa zakuha dodajte pripremljeni gustin i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se zgusne. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri. Jogurt izmiksajte zajedno sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte otopljenu želatinu. Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Kolač slažite u kalupu u kojem se pekao. Deblji biskvit premažite kremom od šumskog voća i polovicom kreme od jogurta. Prekrijte kolač tanjm biskvitom i premažite ga ostatkom kreme od jogurta. Prije posluživanja kolač ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se kreme dobro stisnu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com   
IG: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.