U potrazi ste za jednostavnim receptom za kolačić s jagodama? Isprobajte ovu ukusnu kombinaciju s pudingom od vanilije! Uljepšat će vam popodnevne kavice i vikend druženja!

recepti kolac od jagoda i vanilije

Sastojci:

Biskvitno tijesto:
- 125 g maslaca sobne temperature
- 120 g šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 2 jaja
- 250 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo

Nadjev od vanilije i jagoda:
- 500 ml mlijeka
- 1 prašak za puding s okusom vanilije
- 2 paketića vanilin šećera
- 250 g svježih jagoda

Mrvičasti posip:
- 100 g hladnog maslaca
- 100 g šećera
- 100 g glatkog brašna

Priprema: Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i sve dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Dno okruglog kalupa za pečenje (26 cm) prekrijte masnim papirom, a stranice namastite i lagano pobrašnite. Pripremljeno tijesto u hrpicama stavite na dno kalupa pa žlicom sve lijepo poravnajte. Preko tijesta posložite na ploške narezane jagode, a preko jagoda kuhani puding od vanilije.

Puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko nadjeva od jabuka. Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi pa oštrim nožem prođite uz rub kalupa kako bi se kolač odvojio od stranica.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.