Isprobajte omiljene knedle u proljetnom ruhu - s jagodama, naravno!
Sastojci:
Smjesa za knedle:
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- prstohvat soli
- 400 g glatkog brašna
Ostalo:
- 12-16 većih jagoda
- 100 g kokosa
- malo arome maline ili jagode
- 2 vanilin šećera
Priprema: Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga te mu dodajte maslac i malo soli. Izmiksajte krumpir u pire ostavite ga da se ohladi. Ohlađenom pire krumpiru dodajte jaja pa izmiksajte smjesu. Zatim dodajte brašno pa umjesite glatko tijesto. Od tijesta oblikujte knedle pa u svaku utisnite po jednu veću jagodu. Od ove količine sastojaka dobit će te 12-16 knedli, ovisno o njihovoj veličini.
Po nekoliko knedli ubacite u kipuću vodu. Kada isplivaju na površinu kuhajte ih 10 minuta. Knedle izvadite šupljačom i uvaljate ih u mješavinu obojenog kokosa i vanilin šećera.
Kokos stavite u staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem. Dodajte nekoliko kapi arome maline ili jagode, zatvorite posudu i dobro ju protresite. Tako će te dobiti kokos u boji. Obojeni kokos pomiješajte s vanilin šećerom.
Slatki savjet: Ako su jagode kisele, prilikom posluživanja posipajte ih s još malo šećera!
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
Minimojka
@18.05.2018. 13:29 3ajme kako mi se sad jedu
Gioia
@18.05.2018. 13:41 4Jedu mi se, ali nema vremena spremiti....
golub
@18.05.2018. 14:38 2Divota nad divotama , predivan recept , isprobati ću ga prvom prilikom.
beba
@18.05.2018. 15:08 1Divota!!!!
kikemedo
@18.05.2018. 22:26 1Ovo moram isprobati.
Nikolina
@20.05.2018. 11:24 1Nisam za knedle s jagodama, više ih volim malo drukčije, najbolje neki dobar biskvit i krema od mascarponea, vrhnja i nasjeckanim svježim jagodama :)
nives023
@21.05.2018. 17:21 1Mljac mljac