Isprobajte omiljene knedle u proljetnom ruhu - s jagodama, naravno!

knedle s jagodama

Sastojci:
Smjesa za knedle:

- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- prstohvat soli
- 400 g glatkog brašna

Ostalo:

- 12-16 većih jagoda
- 100 g kokosa
- malo arome maline ili jagode
- 2 vanilin šećera

Priprema:  Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga te mu dodajte maslac i malo soli. Izmiksajte krumpir u pire ostavite ga da se ohladi. Ohlađenom pire krumpiru dodajte jaja pa izmiksajte smjesu. Zatim dodajte brašno pa umjesite glatko tijesto. Od tijesta oblikujte knedle pa u svaku utisnite po jednu veću jagodu. Od ove količine sastojaka dobit će te 12-16 knedli, ovisno o njihovoj veličini.

Po nekoliko knedli ubacite u kipuću vodu. Kada isplivaju na površinu kuhajte ih 10 minuta. Knedle izvadite šupljačom i uvaljate ih u mješavinu obojenog kokosa i vanilin šećera.

Kokos stavite u staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem. Dodajte nekoliko kapi arome maline ili jagode, zatvorite posudu i dobro ju protresite. Tako će te dobiti kokos u boji. Obojeni kokos pomiješajte s vanilin šećerom.

Slatki savjet: Ako su jagode kisele, prilikom posluživanja posipajte ih s još malo šećera!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.