Zasladite se i uživajte bez brige u ukusnoj slatko-kiselkastoj kombinaciji deserta koji je pritom vrlo jednostavno pripremiti!
Sastojci:
- 3 jaja
- 0,5 kg naribanih jabuka
- 100 g raženog brašna
- 100 g zobenog brašna
- 1 žlica cimeta
- 100 g suhog voća (marelice, grožđice, brusnice)
- 2 žlice ruma
- 6 žlica vode
Priprema: Suho voće stavite u manju zdjelicu pa prelijte s 2 žlice ruma i 6 žlica vode. Ostavite voće barem 2 sata da upije svu tekućinu i omekša. Povremeno promiješajte. Jaja izmiksajte s cimetom pa dodajte krupno naribane jabuke, omekšalo suho voće i obje vrste brašna. Kuhačom sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u okrugli kalup (26 cm) ili manji pravokutni kalup. Prije nego što ulijete smjesu kalup obložite masnim papirom, a stranice lagano namastite i pobrašnite. Kolač pecite 25 minuta na temperaturi od 160 °C. Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.
Slatki savjet: Kolač je slatko kiselkastog okusa od prirodnih šećera, a tko voli slađe može dodati malo stevije ili kokosovog šećera.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Superwoman
@21.02.2023. 11:34 2Uhhh daaa, konačno jedan recept bez šećera!! Takve uglavnom i radim u zadnje vrijeme <3
beba
@21.02.2023. 11:38 0Finooooo!!!
Minimojka
@21.02.2023. 15:52 0ajme njam njam
Amor126
@22.02.2023. 10:21 0Savršeno i zdravo
kawasakica
@22.02.2023. 15:29 0Fino zvuči!
mini69
@22.02.2023. 21:48 0plan za vikend!
Sirenina
@23.02.2023. 20:34 0Volim ovakve kolace. Bas cu ga probati