Čokolada, kikiriki i karamel - kombinacija koja nikada ne može razočarati. Ovaj put sastojci su to prefinih cupcakesa, koje ćete naprosto obožavati 

recepti muffini snickers

Sastojci:

- 2 jaja
- 220 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 50 g kakaa u prahu
- prstohvat soli
- 115 g margarina sobne temperature
- 200 g šećera
- 240 ml vruće vode

Krema od kikirikija:

- 300 g kikirikija
- 4 žlice šećera u prahu
- 100 g maslaca sobne temperature
- 1 žličica arome vanilije
- prstohvat soli
- 4 žlice slatkog vrhnja

Karamel preljev:

- 100 g šećera
- 20 g maslaca
- 80 ml slatkog vrhnja
- prstohvat soli

Priprema: U vrelu vodu dodajte kakao pa miješajte dok se ne otopi i ostavite da se malo ohladi. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj pjenasto izmiksajte margarin sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje i aromu vanilije. Lagano umiješajte suhe sastojke pa dodajte i mlaku vodu s otopljenim kakaom. Napunite košarice za muffine do 2/3 i stavite ih peći 15-20 minuta na temperaturu od 180 ºC. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Pazite da ne prepečete kolačiće da vam ne budu suhi. Kikiriki dobro sameljite u blenderu pa polako dodajte i ostale sastojke dok ne dobijete glatku kremu.

Za pripremu karamel preljeva šećer topite na laganoj vatri dok ne postane zlatno žute boje. Maknite ga s vatre i dodajte maslac. Dobro promiješajte da se maslac u potpunosti otopi pa dodajte slatko vrhnje. Vratite preljev još kratko na laganu vatru i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatki umak. Na kraju dodajte malo soli. Ohlađene kolačiće ukrasite kikiriki kremom i lagano prošarajte karamel preljevom. Ukrasite ih s malo sjeckanog kikirikija ili Snickers čokoladicama.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.