U ovom receptu našlo se svega - jabuke, orasi, kakao, grožđice, cimet... A rezultat je nevjerojatno mekan, pahuljast i aromatičan kolač!

kolac s kakaom cimetom i jabukama

Sastojci:

- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 125 g margarina sobne temperature
- 4 jabuke
- 100 g oraha
- 100 g grožđica
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica cimeta

Priprema: Margarin pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte cimet, oguljene i krupno naribane jabuke, grožđice i krupno nasjeckane orahe. Na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo te prosijani kakao. Smjesu dobro izmiješajte tako da uklonite sve grudice. Biskvitnu smjesu izlijte u manji kalup za pečenje (20x30 cm) kojeg ste prehodno namastili i lagano pobrašnili. Aromatični kolač s jabukama pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C.  Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom i poslužite se!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.