Brz i jednostavan kolač od pudinga i kakao biskvita... Ovaj ukusan kremasti kolač oduševit će sve ljubitelje kolača s pudingom

kolac od pudinga i kakaa

Sastojci:

Biskvit:
- 6 jaja
- 110 g šećera
- 5 žlica kakaa u prahu
- 100 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml mlijeka
- 150 ml ulja

Puding krema od vanilije:
- 850 ml mlijeka
- 2 praška za puding s okusom vanilije
- 90 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 g maslaca

Puding krema od čokolade:
- 850 ml mlijeka
- 2 praška za puding s okusom čokolade
- 90 g šećera
- 100 g mliječne čokolade

Priprema: Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte kakao, kratko izmiksajte pa dodajte mlijeko i ulje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve lagano izmiksajte. Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (25x35 cm) i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je i tijesto pečeno.

Za pripremu kreme od vanilije puding skuhajte prema uputama na pakiranju, sa šećerom. Maknite s vatre pa dodajte na kockice izrezan maslac i miješajte dok se ne otopi. Vruću kremu izlijte preko biskvita. Čokoladu kremu pripremite na isti način kao i kremu od vanilije, samo umjesto maslaca u kuhani puding dodajte na kockice razlomljenu čokoladu. Čokoladnu kremu izlijte preko pudinga od vanilije. Kolač prije posluživanja ohladite najprije na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.