Bez pečenja, bez puno posla! Lagana i kremasta puding torta s mileramom i šumskim voćem pravo je osvježenje u vrućim ljetnim danima!
Sastojci:
Podloga od keksa:
- 350 g čajnog keksa (npr. Petit beurre)
- 150 maslaca
- 50 g mliječne čokolade
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica šećera u prahu
- 10 žlica mlijeka
Puding krema sa šumskim voćem:
- 800 ml mlijeka
- 4 praška za puding s okusom vanilije
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 450 g zamrznutog šumskog voća
- 200 g Milerama
Bijela krema:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 200 g Milerama
- 1 vanilin šećer
- 1 žlice šećera u prahu
Priprema: Kekse sameljite, a maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri. Keksima dodajte otopljenu smjesu i sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte. Smjesu od keksa utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom. Šumsko voće odledite, dobro ocijedite pa izmiksajte u blenderu tako da dobijete pire. Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Vrući puding pomiješajte s mileramom, a zatim umiješajte i pire od šumskog voća.
Istresite kremu na priremljenu podlogu od keksa pa ostavite tortu neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Za pripremu bijele kreme slatko vrhnje lagano izmiksajte pa pomiješajte s mileramom i šećerima. Vrh torte premažite bijelom kremom pa spremite tortu u hladnjak na 5 sati. Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite po želji.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
valen-cia
@22.08.2017. 14:04 1Tako divno i jednostavno...često radim nešto slično!
golub
@22.08.2017. 14:56 1Divota od kolača, sve sadrži što volim. Obavezno ću ju probati napraviti.
beba
@22.08.2017. 17:35 1Mmmmm..... odličan recept!!!!
sjenica
@23.08.2017. 00:10 1Jako fino.
Minimojka
@23.08.2017. 10:18 2savrsenstvo
Hinka
@23.08.2017. 18:15 1Volim kolače sa šumskim voćem. Ovaj djeluje jednostavno pa ga moram probati.
ileanna
@24.08.2017. 09:40 0Jako fino.
mija
@27.08.2017. 23:57 0Izgleda prefino!
Simona99
@28.08.2017. 17:20 1Napravila sam ovu tortu točno po receptu, odlična je! Preporučam podlogu raditi od čajnih kolutića, a za kremu koristiti puding bourbon vanilija.