Ukusan čokoladni kolač s komadićima prženih lješnjaka i mrvicama čokolade odličan je izbor kao popodnevni kolač uz kavu ili čaj!

kockice s ljesnjacima

Sastojci:

Biskvit:
- 4 žutanjka
- 8 bjelanjaka
- 100 g glatkog brašna
- 250 g šećera
- 150 g čokolade za kuhanje
- 250 g margarina sobne temperature
- 150 g prženih, sjeckanih lješnjaka

Krema:
- 4 žutanjka
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer

Ostalo:
- malo čokolade za kuhanje

Priprema: Čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo ohladi. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i margarinom pa dodajte otopljenu čokoladu i lješnjake. Zatim dodajte snijeg do bjelanjaka, a na kraju uz lagano miješanje postupno dodajte malo po malo brašna. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (30x30 cm) i pecite 30-35 minuta na temperaturi od 180 °C.
Za pripremu kreme, žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Pred kraj pečenja kolač pažljivo premažite ovom kremom pa ga vratite u pećnicu na još 5-8 minuta da se krema osuši. Smanjite malo temperaturu pećnice tako da se krema suši i pripazite da ostane svijetle boje. Pečen i još vruć kolač posipajte ribanom čokoladom i ostavite da se ohladi.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.