Ukusan čokoladni kolač s komadićima prženih lješnjaka i mrvicama čokolade odličan je izbor kao popodnevni kolač uz kavu ili čaj!
Sastojci:
Biskvit:
- 4 žutanjka
- 8 bjelanjaka
- 100 g glatkog brašna
- 250 g šećera
- 150 g čokolade za kuhanje
- 250 g margarina sobne temperature
- 150 g prženih, sjeckanih lješnjaka
Krema:
- 4 žutanjka
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
Ostalo:
- malo čokolade za kuhanje
Priprema: Čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo ohladi. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i margarinom pa dodajte otopljenu čokoladu i lješnjake. Zatim dodajte snijeg do bjelanjaka, a na kraju uz lagano miješanje postupno dodajte malo po malo brašna. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (30x30 cm) i pecite 30-35 minuta na temperaturi od 180 °C.
Za pripremu kreme, žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Pred kraj pečenja kolač pažljivo premažite ovom kremom pa ga vratite u pećnicu na još 5-8 minuta da se krema osuši. Smanjite malo temperaturu pećnice tako da se krema suši i pripazite da ostane svijetle boje. Pečen i još vruć kolač posipajte ribanom čokoladom i ostavite da se ohladi.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet
Angy
@06.11.2023. 10:37 1Njamiiiii
beba
@06.11.2023. 10:43 1Mmmmmmm!!!! FINOOOOO!!!!
hogarica
@06.11.2023. 12:32 1Super recept!
Dankinja
@06.11.2023. 12:39 1Njam njam
Superwoman
@06.11.2023. 13:46 1Slin slin:)
Uniqa
@07.11.2023. 09:17 0Super, ali ja bi umisto margarina stavila maslo.....