Danas je na repertoaru čokoladna poslastica za koju Talijani kažu da je bolja od sladoleda! Napravite i isprobajte, sigurno će vam se svidjeti! 

recepti semifreddo

Sastojci:
(za mini porciju)
- 2 jaja
- 40 g šećer
- 120 g čokolade
- 150 ml slatkog vrhnja

Za pripremu veće porcije u kalupu cca 10x30 cm koristite sljedeću količini sastojaka: 4 jaja, 80 g šećera, 250 g čokolade i 450 ml slatkog vrhnja. Postupak pripreme je isti.

Priprema: Čokoladu nasjeckajte na manje komade i ostavite sa strane. Jaja i šećer kratko izmiksajte, 1-2 minute. Zdjelu s izmiksanim jajima i šećerom stavite nad lonac s kipućom vodom i kuhajte na pari 6-8 minuta neprestano miješajući, dok ne dobijete gustu kremu. Zdjelu s kuhanom kremom maknite sa strane pa dodajte sitno nasjeckanu čokoladu. Mutilicom miješajte smjesu dok se čokolada ne otopi.

Ostavite kremu da se hladi na sobnoj temperaturi, povremeno je promiješajte. Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag, nikako ne prečvrsto. Šlag umiješajte u mlaku kremu. Duguljasti kalup za kolače obložite prozirnom folijom pa ulijte u njega pripremljenu čokoladnu kremu. Semifreddo spremite u zamrzivač preko noći. Idući dan ga izvadite na tanjur za posluživanje, pažljivo uklonite foliju i režite na tanke šnite.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.