U potrazi ste za slasnim desertom koji će savršeno pasati uz sve prigode? Pogledajte jednostavan recept za prhku i ukusnu pitu s čokoladnim pudingom i lješnjacima!

mrvicasta pita recept

Sastojci:

Prhko tijesto:
- 350 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 180 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja

Čokoladni nadjev:
- 700 ml mlijeka
- 2 paketa RUF pudinga s okusom čokolade
- 100 g šećera
- 100 g čokolade
- 50 g maslaca

Ostalo:
- 70 g sjeckanih lješnjaka

Priprema: Maslac kratko izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte 1-2 žlice mlijeka. Podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Jedan dio tijesta spremite u hladnjak, a drugi dio tijesta u zamrzivač (tijesto iz zamrzivača će biti tvrđe i lakše ćete ga naribati). Za pripremu čokoladne kreme RUF puding s okusom čokolade skuhajte u 700 ml mlijeka, uz dodatak šećera. U vrući puding ubacite čokoladu i maslac pa kratko promiješajte kremu.

Tijesto koje je bilo u hladnjaku razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa položite na dno kalupa za pečenje kojeg ste namastili i pobrašnili. Kolač možete peći u četvrtastom kalupu cca 25x35 cm ili u okruglom kalupu za pite promjera 28 cm. Preko tijesta izlijte čokoladnu kremu pa naribajte komad tijesta koje je bilo u zamrzivaču. Kolač dodatno posipajte krupno sjeckanim lješnjacima. Mrvičastu pitu pecite otprilike 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađeni kolač po želji posipajte s malo šećera u prahu. Prije rezanja i posluživanja ostavite kolač da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.