Posebna je to ljubav kada je riječ o najpoznatijem jelu na svijetu – pizzi. Mnoge zaljubljenike u istu razveselit će činjenica da je svoja vrata u samom srcu Zagreba otvorila Pizzeria Mime’s. Kako bi se postigao vjerodostojan talijanski okus i miris, za pripremu jela upotrebljavaju se samo najkvalitetnije i najpoznatije talijanske delicije

mimes pizza

U Petrinjskoj ulici, koja se već profilirala kao ulica atraktivnih restorana, otvorena je nova pizzeria Mime’s. Uz toplu atmosferu i omamljujuće mirise autentičnih talijanskih sastojaka koji pune prostore pizzerije, moguće je već pri samom ulasku osjetiti dašak Italije.

pizzeria mimes petrinjska zagreb

Ono po čemu se Mime's pizzeria ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane. Ideja o takvoj kombinaciji tijesta rodila se iz želje da se ponudi nova vrsta laganije pizze koja je tanka poput romane, ali zadržava punoću okusa koju inače nudi napolitana.

mimes pizza

Brašno, kao i svi ostali sastojci, uvozi se iz Italije. Vrsta brašna koja se koristi za pizze zove se zero zero, što rezultira tijestom koje je tanje i hrskavije. Tijesto se prije korištenja pušta da odleži i tek nakon fermentacije, ono je spremno za pripremu. Pizze poput ove, sve se češće mogu pronaći u najpoznatijim talijanskim tratorijama i pizzerijama.

pizzeria mimes petrinjska zagreb

Uz klasične pizze poput Margherite i Capricciose, u ponudi su i gourmet pizze s nešto drugačijim sastojcima kao što su pistacio, avokado, kruška, dimljeni losos ili Stracciatella di burrata. Koristeći raznovrsne sastojke, ove pizze od ostalih se ne razlikuju samo izgledom, već i okusom, a kako bi se postigao vjerodostojan talijanski okus i miris, za pripremu jela upotrebljavaju se samo najkvalitetnije i najpoznatije talijanske delicije.

pizzeria mimes petrinjska zagreb

Osim u pizzama, ovdje možete uživati u salatama i sendvičima od pizza kruha i najfinije talijanske mortadele. Salata od dimljenog lososa s mladim špinatom, rotkvicom, rikota sirom, avokadom i kaparama te salata Mozzarella di bufala impanata s Rajskom rajčicom, rikolom, pestom od bosiljka i pinjola i pržena mozzarella u Panko mrvicama zadovoljit će i najistančanija nepca.

pizzeria mimes petrinjska zagreb

Stilski ugodno uređen prostor potpisuje tim koji je zaslužen i za uređenje svih Mime's restorana, no ovaj put pod vodstvom ing. građevine Katarine Krijan i Ivane Kovač te pod budnim okom vlasnika Josipa Kovača.

pizzeria mimes petrinjska zagreb

Ako vas put dovede u ovu pizzeriju, preporuka chefa kuhinje je da svakako probate pizzu Mime's na kojoj se nalaze kruška i Gorgonzola dolce. Posebnost ove pizze je u njenom "umami" okusu koji nastaje kao rezultat mješavine savršenog omjera slatkoće, gorčine i kiselosti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.