Simpatična uskrsna rolada odličan je izbor glavnog deserta na vašem blagdanskome meniju! 

recepti uskrsna rolada

Sastojci:

Kakao biskvit:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 60 g otopljenog maslaca
- 70 g glatkog brašna
- 40 g gustina
- 30 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli

Puding krema od vanilije:
- 350 ml mlijeka
- 1 prašak za puding s okusom vanilije
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 150 g maslaca sobne temperature

Čokoladna krema:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 200 ml slatkog vrhnja
- 3 pune žlice puding kreme

Ostalo:
- džem od borovnica
- jagoda ili malina

Priprema: Bjelanjcima dodajte mal soli i miksajte ih dok se ne pretvore u mekani snijeg. Malo po malo dodajte šećer i nastavite miksati bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Uz miksanje, dodajte jedan po jedan žutanjak. Na kraju dodajte otopljen pa malo ohlađen maslac. U zdjelici pomiješajte brašno, gustin, kakao u prahu prašak za pecivo. Suhe sastojke prosijte i lagano umiješajte u pripremljenu smjesu. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30x45 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom. Biskvit pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite neka se ohladi.

Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku s dodatkom šećera, ohladite ga pa izmiksajte s maslacem sobne temperature. Odvojite tri pune žlice kreme sa strane, a ostatak kreme iskoristite za nadjev rolade. Ohlađeni biskvit odmotajte, premažite tankim slojem džema od borovnica te premažite bijelom kremom. Na pari otopite čokoladu, malo ju ohladite pa pomiješajte s kremom koju ste sačuvali. Na kraju umiješajte i tučeno slatko vrhnje. Proljetnu roladu premažite čokoladnom kremom pa prijeđite vilicom preko kreme kako bi dobili izgled kore drveta. Roladu ukrasite pisanicama, jestivim cvjetićima i ostalom prigodnom dekoracijom.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.