Adriana Juriša jedna je od onih žena iz koje zrači ležernost– sve što radi radi sa stilom i lakoćom – a posebno smo "navučeni" na prekrasan blog koji potpisuje skupa sa svojom sestrom Martinom. Svoj blog WearEatLove (We Love) sestre su pokrenule prije nešto više od godinu dana i u hipu postale globalno popularne. Blog je na engleskome jer Adriana trenutno živi u SAD-u, a Martina u Italiji. Adriana piše recepte i fotka hranu, a Martinini su postovi o modi i stilu... Osim što je poznata blogerica i pasionirana kuharica, Adriana je uspješna liječnica i mama te nova gastro kolumnistica Femine.hr

wear eat love

Martina Friganović i Adriana Juriša

WearEatLove tj. WE Love je blog koji si pokrenula sa svojom sestrom Martinom i koji je u tek nešto više od godinu dana postao iznimno popularan na globalnoj razini (živite na raznim stranama svijeta i pišete ga na engleskome) – kako ste odlučile pokrenuti blog, kako dijelite posao i teme te koji su vam najveći užici bloganja?
- Ideja se nekako nametnula sama od sebe. Martina već godinama živi u Italiji, a ja sam se prije godinu dana preselila u SAD. Dok smo živjele na samo nekoliko sati udaljenosti viđale smo se rijetko, a naša komunikacija se svodila na poruke i isprekidane Skype razgovore. Mojim odlaskom znale smo da moramo nešto promijeniti. Zajednički blog bio je savršena ideja! Martina pokriva fashion i lifestyle teme, ja kuham i fotkam. Najveći dio posla ipak je na Martini s obzirom da je ona ta koja se bavi socijalnim medijima, održavanjem naše stranice i drugim stvarima koje meni baš i nisu bliske. Blog je postao mjesto naših virtualnih susreta, nakon godinu dana stvarno volimo taj naš mali projekt i uživamo stvarajući novi materijal svakodnevno. Uspješan blog ne može biti samo hobi i to smo vrlo brzo naučile. Ponekad je teško balansirati na toj granici između hobija koji vas veseli i posla koji morate odraditi kako biste blog održali na životu.

Ti većinom pišeš postove o kuhanju i recepte – kada si zavoljela kuhanje i što najviše voliš pripremati?
- Ljubav prema kuhanju izrodila se iz moje ljubavi prema hrani. U našoj kući uvijek se kuhalo dobro i kvalitetno, a uz tatu sam zavoljela i mjesta s dobrom hranom - on je oduvijek bio gurman koji točno zna gdje se što jede. Kuhati sam naučila uz baku i mamu, iako njihova jela nikada ne pripremam jer znam da nikada neću biti zadovoljna ishodom. Pokušavam izgraditi svoj stil kuhanja - sezonske, svježe i po mogućnosti lokalne namirnice uvijek su moj izbor. Pripremiti jelo koje je ukusno, slasno, dobro izgleda, ali ujedno predstavlja zdravi, izbalansirani i hranjivi obrok najveći mi je i najdraži izazov.

wear eat love

We Love - Adrianine pite :)

Uvijek si bila vrlo stajliš i trendi, pa iako se Martina više bavi modom, a ti hranom, ipak te moram pitati – koji su tvoji omiljeni trendovi za 2015., na koje si već bacila oko?
- Velika je prednost imati sestru koja se bavi modom! Martina me već opremila divnim proljetnim boho kaputićem i ženstvenom midi suknjom. Na mojoj listi za proljeće su definitivno oxfordice ABO i Charlotte Olympia sandale, dobre traperice te bijela i svijetlo plava crisp košulja muškog kroja.

wear eat love

I u prehrani postoje trendovi, možeš li nam reći što će biti IN za papanje u 2015.?
- Nadam se da ćemo kelj konačno zamijeniti recimo blitvom. Karfiol definitivno dolazi na velika vrata - apsolutno svestrano povrće koje se više ne kuha samo na lešo, već služi kao baza voćnim niskokaloričnim sladoledima i tretira kao najbolji komad mesa. Svaki pošteni foodie trebao bi naučiti (ako nije do sada!) kako poširati, ispeći ili skuhati jaje sa savršeno žutim i tečnim žumanjkom, što nije nimalo lako ako pitate Hestona Blumenthala! Lokalne namirnice, sezonska hrana organskog uzgoja i poznatog porijekla postala je i ostati će imperativ.

Vrlo si svestrana žena – liječnica koja živi i radi u Americi, majka, supruga, blogerica, strastvena kuharica... - kako sve to stigneš i kako izgleda jedan tvoj uobičajeni dan?
- Uvijek mi nedostaje vremena! Moj dan započinje pripremanjem ručka i užine klincima za školu, paralelno im pripremam doručak te jutarnji smoothie za muža i mene. Kad ih odbacim u školu imam nekoliko sati za sebe u koje moram ubaciti teretanu, učenje, nabavku namirnica, kuhanje za blog (i fotkanje). Nakon škole slijede naravno izvanškolske aktivnosti, kući se vraćamo kasno poslije podne i onda opet ne izlazim iz kuhinje do navečer. Kad klinci konačno zaspu vrijeme je za čašu vina, dobar film, čitanje, pisanje postova...

Kako je zapravo do sada tekao tvoj profesionalni put i uspinjanje u karijeri?
- Nakon završenog Medicinskog fakulteta neko sam vrijeme radila kao znanstveni novak na Fakultetu, nakon čega sam specijalizirala Školsku i sveučilišnu medicinu i radila kao školski liječnik. Trenutno pohađam tečaj trajne medicinske edukacije, medicinsku akupunkturu na Harvardu, što mi je veliki izazov i veselje.

wear eat love

Kojoj slastici nikako ne možeš odoljeti?
- Mliječna čokolada moja je velika slabost!

Kako izgleda tvoj omiljeni doručak?
- Toast, maslac, savršeno kuhano jaje, Maldon sol i svježe mljeveni papar. Moj nedjeljni doručak!

Pratiš li ostale food bloggere? Ili bloggere općenito? Koji su ti omiljeni?
- Pratim puno blogera, neki koje zaista volim su Manger, I am a Food Blog, Smitten Kitchen, Beautiful Mess, Manrepeller...

A kulinarske zvijezde – poput Jamiea Olivera, Anthonyja Bourdaina, Gordona Ramsayja...?
- Od celebrety chefova najviše volim Anthonyja Bourdaina, njegovi dokumentarci su fantastični! Jela Jamiea Olivera nikada neće razočarati, iako ga više volim na papiru nego na ekranu.

Kakve ćeš recepte pripremati za portal Femina.hr?
- Jako se veselim pripremi recepata za Feminu! Bit će to jednostavna, zdrava i praktična jela, ali zanimljiva, ukusna i slasna! Pratiti ćemo naravno kulinarske trendove i prilagođavati ih svakodnevnoj kuhinji, ali i pronalaziti najbolje recepte za neka naizgled obična jela.

wear eat love

Posjetite: weareatlove.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.