Pečeno voće svakako spada u skupinu onih slastica u kojima ne možete pretjerati! Osim ako ne pretjerate sa sladoledom koji se poslužuje uz desert...
Sastojci:
- 4 veće kruške
- 4 žlice meda
- šaka sjeckanih oraha
- malo cimeta
- aroma vanilije ili malo ruma
- malo maslaca
Priprema: Kruške po dužinu razrežite po pola pa im pažljivo izdubite sredinu. Meso kruške pomiješajte s medom, orasima i cimetom te aromom vanilije ili malo ruma, ovisi što više volite. Napunite kruške pripremljenom smjesom, na svaku stavite kockicu maslaca i posložite ih u manji kalup za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom. Kruške pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180°C. Kruške poslužite tople, po želji s kuglicom sladoleda od vanilije. U slast!
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Lorimar
@16.10.2020. 10:49 1Nešto kao tufahije?
beba
@16.10.2020. 11:12 0Mmmmm!!!! A, obožavam i pečene jabuke, da..... TUFAHIJE!!!!
Minimojka
@16.10.2020. 11:58 1njam njam, ja volim pecene jabuke i kruske podjednako
golub
@16.10.2020. 14:46 1Recept je pre , pre fin, sigurno ću isprobati.
Superwoman
@19.10.2020. 22:55 0Mmmmmm. Kako ovo slasno izgleda!! Recept je zapravo primjenjiv i za pečene jabuke, zatim umjesto oraha- bademi itd. :)
MARE1955
@20.10.2020. 09:59 0ovo ću svakako isporbati, djeluje mi tako zdravo, ukusno i fino, mljac mljac