Sočna i aromatična kremasta torta od mrkve odličan je desert u ovo zimsko vrijeme. Obavezno isprobajte ovaj recept i uživajte u raskošnom okusu i mirisu ovog ukusnog deserta

torta od mrkve

Sastojci:

Sastojci za biskvit:
- 200 g glatkog brašna
- 200 g pirovog brašna
- 2 žličice RUF praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 175 ml ulja
- 220 g šećera
- 2 paketića RUF vanilin šećera
- 300 g naribane mrkve
- 100 g naribane jabuke
- 40 g RUF krokanta od lješnjaka
- 40 g grožđica

Sastojci za kremu:
-
200 ml slatkog vrhnja
- 300 g svježeg ili krem sira

Priprema: Mrkve ogulite, operite i sitno naribajte. Jabuku također operite, ogulite i sitno naribajte. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – obje vrste brašna, prašak za pecivo i cimet. Jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom 4-5 minuta dok ne dobijete gustu, kremastu smjesu. Dodajte ulje i sol. Zatim postupno dodajte suhe sastojke i špatulom ih lagano umiješajte u smjesu. Suhe sastojke prosijte prije dodavanja u smjesu. Na kraju umiješajte sjeckane grožđice, RUF krokant od lješnjaka te naribanu mrkvu i jabuku.

Smjesu istresite u kalup za torte (26 cm) kojem ste dno obložili masnim papirom. Kolač pecite 50 minuta na nižoj temperaturi do 160°C. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađeni kolač prerežite po sredini tako da dobijete dva jednaka dijela. Prvi biskvit premažite tankim slojem kreme, stavite na njega drugi biskvit pa cijeli kolač premažite kremom. Kolač ukrasite RUF krokantom od lješnjaka i čuvajte u hladnjaku do posluživanja. Za pripremu kreme slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag, a svježi sir izmiksajte s vanilin šećerom. U smjesu od sira ubacite šlag pa sve još kratko izmiksajte.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.