Zanimalo nas je tko stoji iza savršene ružičaste torte koja nas je doslovce oborila s nogu i otkrili prekrasnu, mladu, kreativnu cheficu koja se, nakon godina obučavanja u najpoznatijim internacionalnim programima, upustila u vlastitu slastičarsku avanturu. Njezin brend zove se Pri suncu by Nina Šarić i prognoziramo mu slasnu budućnost 

nina saric pri suncu

Sada, kad su blagdani prošli, a prava zima tek će pokazati zube, s nostalgijom maštamo o ljetnim danima, lakoći postojanja i neopterećenosti debelim slojevima odjeće… Ne možemo vas preseliti na Šri Lanku, ali vam možemo donijeti sunce. A uvijek je ljeto kad ste Pri Suncu, zar ne? Govorimo o slastičarskom brendu iza kojega stoji prekrasna Nina Šarić. Tek su joj 24 godine i već je ostvarila sve snove. A i naše barem kad je riječ o slasticama.  

nina saric pri suncu

Nakon matematičke gimnazije i završenog Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, ljubav prema slasticama Ninu je odvela u Italiju gdje je završila program za talijanski gelato. Od profesora Massima naučila je ne samo raditi najbolju bazu za talijanski sladoled već je iz prve ruke upila filozofiju oko tog njihova tradicionalnog proizvoda i odmah znala da to želi prenijeti u Hrvatskoj. Također, završila je program za slastičarstvo na institutu KUL IN te asistirala najboljim svjetskim pastry chefovima kao što su Johan Martin, Guillaume Mabilleau, Emmanuel Hamon... 

nina saric pri suncu

Glavni proizvod u Slastičarskoj proizvodnji Pri suncu je ručno rađeni sladoled (artigianale gelato) koji pakiraju i prodaju u boxovima, a u ponudi imaju i više vrsta autorskih torti te ostalih slastica (pecan tart, jesenski Buche ili božićni Buche de Noel by Pri suncu u obliku borova). Sve okuse i kombinacije slastica Nina osmišljava sama, a u tome i je, kako kaže, posebna čar kreiranja - kad sa svim stečenim znanjem uz pravu kombinaciju namirnica i tekstura uspiješ doći do neke nove slastice. Ipak, nikada nije doista sama jer joj je otac ne samo velika podrška nego i poslovni partner koji s njom vodi projekte i odrađuje sastanke, dok mlada kreativka vodi dio proizvodnje, nabave, društvenih mreža, fotkanja, osmišljavanja i prezentiranja proizvoda.

nina saric pri suncu

Koncept proizvodnje Pri suncu je da sve slastice rade isključivo po narudžbi, a imaju i mobilnu kućicu s kojom sudjeluju na određenim festivalima u Zagrebu tijekom godine gdje prodaju svježi sladoled i sladoledne slastice to go. U povodu Valentinova, čarobna ružičasta torta, koja je oduševila sve koji su je kušali, kao i one koji su je vidjeli na društvenim mrežama, osmišljena je u trenu u kombinaciji malina, lješnjaka, moussea od bijele čokolade... Choux box pak namijenjen je kao prigodan poklon za Dan žena, Majčin dan, za rođendan boljoj polovici... ili nekome koga želimo razveseliti i dati mu do znanja da nam je drag.

Slastice se mogu naručiti putem društvenih mreža ili klasično pozivom 2-3 dana unaprijed. Kupci mogu pogledati ponudu i na web stranici www.prisuncu.hr gdje pišu svi detalji te na Instagramu ili Facebooku.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.