Pečeno voće svakako spada u skupinu deserta u kojima ne možete pretjerati! Osim ako ne pretjerate sa sladoledom koji se poslužuje uz njih...
Sastojci:
- 4 veće kruške
- 4 žlice meda
- šaka sjeckanih oraha
- malo cimeta
- aroma vanilije ili malo ruma
- malo maslaca
Priprema: Kruške po dužinu razrežite na pola i pažljivo im izdubite sredinu. Meso kruške pomiješajte s medom, orasima i cimetom te aromom vanilije ili malo ruma, ovisno o tome što više volite. Napunite ih pripremljenom smjesom, na svaku stavite kockicu maslaca i posložite ih u manji kalup za pečenje koji ste prekrili masnim papirom. Kruške pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180°C. Poslužite ih tople, po želji s kuglicom sladoleda od vanilije.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Čitateljice portala Femina.hr, uz unos koda #femina; imaju 20% popusta na kupnju svih kuhinjskih artikala na web shopu: http://slatkisvijet.com/shop.
klara
@29.11.2019. 09:37 1Jako fino i sočno.
Minimojka
@29.11.2019. 11:47 1mmm, moze
beba
@29.11.2019. 14:05 0OBOŽAVAM PEČENO VOĆE!!!! JABUKE, KRUŠKE..... FIIINOOOO!!!
golub
@29.11.2019. 14:30 1Odličan i pre, pre fini recept , nešto malo drugačije i jako fino.