Jednostavnom receptu za ukusnu i laganu tortu sa šumskim voćem vraćat ćete se cijelo ljeto 

torta sa sumskim vocem

Kakao biskvit: 

- 5 jaja

- 180 g šećera

- 4 žlice vruće vode

- 130 g glatkog brašna

- 65 g gustina

- 1 prašak za pecivo

- 3 žlice kakaa u prahu

Krema sa šumskim voćem:

- 300 ml slatkog vrhnja

- 250 g Mascarpone sira

- 70 g šećera

- 250 g šumskog voća

- 1 želatina u prahu

- 5 žlica vode

Dekoracija:

- 250 g šumskog voća

- 1 crveni preljev za torte

Priprema: Jaja miksajte sa šećerom i vodom 5 minuta dok ne dobijete svijetlo-žutu kremastu smjesu. Dodajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao pa sve kratko izmiksajte najmanjom brzinom. Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (28 cm) prekriven masnim papirom i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno i pazite da se ne prepeče kako biskvit ne bi bio suh. Ohlađeni biskvit prerežite na pola, tako da dobijete dva jednaka dijela.

Za pripremu kreme voće, šećer i vodu stavite u manji lončić i zagrijte na laganoj vatri. Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Maknite voće s vatre i ostavite sa strane da se malo ohladi. Tučeno slatko vrhnje izmiksajte s mascarpone sirom. Dodajte voće pa sve lagano izmiješajte. Biskvit stavite na podlogu za torte i premažite polovicom kreme. Prekrijte tortu drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme. Po vrhu tortu posložite ostatak šumskog voća i prelijte ga preljevom za torte. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.