Trk po mirisne jagode, navečer prije spavanja povežite ovih nekoliko sastojaka pa s njima u frižider. Ujutro ukrasite šlagom, dekorirate s nekoliko jagoda i ukusna sezonska "mljackalica" je spremna za vaše uživanje! 

recepti kolac s jagodama i keksom

Sastojci:

- 300 g plazma keksa (petit beurre, piškote, bilo koji omiljeni)

- 3 vrećice pudinga od vanilije

- 10 žlica šećera

- 1 l mlijeka

- 200 g maslaca

- 4 žlice kiselog vrhnja

- 500 g jagoda

- šlag ili tučeno slatko vrhnje za ukras

Priprema: Razmutite prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte pa kad zavrije, ukuhajte puding. Kuhajte uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknite s vatre pa u još vruće umiješajte maslac narezan na komadiće i dobro promiješajte pjenjačom dok se krema ne stopi. Dodajte kiselo vrhnje pa opet dobro promiješajte i ujednačite kremu. Nakon toga dodajte i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješajte kuhačom. Dodajte na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješajte u kremu s keksima. Izlijte pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnajte i pospremite u hladnjak barem na 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne. Najbolje je ostaviti preko noći. Preko ohlađenog kolača nanesite tučeno slatko vrhnje, režite na komade željene veličine i uživajte u svakom zalogaju. Količina je dovoljna za okrugli kalup promjera 26 cm i imate cijelu tortu. 

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.