Linzeri, krancle, vanilice... svima poznati suhi kolačići od prhkog tijesta lijepljeni pekmezom rado se pripremaju u blagdansko vrijeme jer, osim što su ukusni, vrlo su dekorativni!
Sastojci:
Tijesto:
- 300 g glatkog brašna
- 50 g šećera u prahu
- 200 g maslaca sobne temperature
- 1 žlica arome vanilije
Ostalo:
- pekmez od marelica, višanja...
- šećer u prahu
Priprema: Pomiješajte sve sastojke pa zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite barem sat vremena u hladnjaku. Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od 5 mm pa kalupom izrezujte željene oblike vodeći računa o tome da svaki drugi oblik ima rupu u sredini. Izrezane kolačiće slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Kolačiće pecite 8-10 minuta na temperaturi od 160 °C, odnosno dok lagano ne porumene. Linzeri trebaju ostati svijetli. Kada ih tek izvadite iz pećnice bit će mekani na dodir, ali će hlađenjem očvrsnuti. Ohlađene kolačiće lijepite pekmezom i uvaljajte u šećer u prahu.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Superwoman
@22.12.2020. 10:24 1Može možeee! Isprobat ćemo svakako :))))
Minimojka
@22.12.2020. 12:08 1obozavaaam
beba
@22.12.2020. 12:44 0Mmmmmm!!!! Klasika!!!!
pahuljica
@22.12.2020. 13:24 0Hvala za ricetu !!!
golub
@22.12.2020. 15:12 0Obožavam ih , predivni , fini , najbolji.
Maja_007
@23.12.2020. 05:18 0Opet recept kojem fali... Većina recepata koji završe ovdje su a la coolinarika. Klasičan recept za Linzere sam dugo tražila i znam da ovom navedenom fali podataka (sastojaka). Lako je svima otići na coolinarika.com ili do Starozagrebački recepti i opet napraviti klasičnu igru sa sastojcima i onda bude ajoj...
Famke
@23.12.2020. 10:25 0Jooj, radit cu ih obavezno. Neki dan sam radila jednu drugu varijantu lincera po receptu J.Razum. Izvrsni su, planuli su u 2 dana!
Višnjicaaa
@26.12.2020. 13:41 0Isprobat cemo.. hvala na receptu :)
tejchy23
@28.12.2020. 09:45 0Jao, steta sto nisam prije vidjela
kikemedo
@28.12.2020. 20:15 0Gdje kupiti za njih klupe?