Linzeri, krancle, vanilice... svima poznati suhi kolačići od prhkog tijesta lijepljeni pekmezom rado se pripremaju u blagdansko vrijeme jer, osim što su ukusni, vrlo su dekorativni!

recepti linzeri

Sastojci:

Tijesto:
- 300 g glatkog brašna
- 50 g šećera u prahu
- 200 g maslaca sobne temperature
- 1 žlica arome vanilije

Ostalo:
- pekmez od marelica, višanja...
- šećer u prahu

Priprema: Pomiješajte sve sastojke pa zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite barem sat vremena u hladnjaku. Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od 5 mm pa kalupom izrezujte željene oblike vodeći računa o tome da svaki drugi oblik ima rupu u sredini. Izrezane kolačiće slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Kolačiće pecite 8-10 minuta na temperaturi od 160 °C, odnosno dok lagano ne porumene. Linzeri trebaju ostati svijetli. Kada ih tek izvadite iz pećnice bit će mekani na dodir, ali će hlađenjem očvrsnuti. Ohlađene  kolačiće lijepite pekmezom i uvaljajte u šećer u prahu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.