Za sve čokoljupce! Jedna vrloooo čokoladna torta sa simpatičnom i jednostavnom uskrsnom dekoracijom!

uskrsna cokoladna torta

Sastojci:

Za kakao biskvit:

- 4 jaja
- 100 g šečera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 70 g oštrog brašna
- 30 g kakaa u prahu
- ½ praška za pecivo

Za čokoladnu kremu:

- 500 ml vrhnja za šlag
- 300 g čokolade za kuhanje
- 200 g mliječne čokolade

Priprema:

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijanim kakaom pa ostavite sastrane.

Bjelanjcima dodajte sol pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg.

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje. Naizmjenično dodajte malo suhih sastojaka, malo bjelanjaka i nježno miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.

Masnim papirom obložite dno kalupa za pečenje (26 cm) pa izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Biskvit pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Biskvit ostavite u kalupu za torte i pustite ga 15 minuta da se malo rashladi na sobnoj temperaturi pa pripremite čokoladnu kremu.

U lončić stavite vrhnje za šlag i razlomljenu čokoladu pa zagrijavajte kremu na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Čokoladnu kremu prelijte preko mlakog biskvita.

Tortu najprije ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku, najbolje preko noći.

Za uskrsnu dekoraciju torte trebat će vam čokoladni zeko i pisanice te malo zelenog kokosa za imitaciju trave. Malo kokosa i zelene boje za kolače (tekuće ili u gelu) stavite u manju zdjelicu, poklopite i dobro protresite.

Obojani kokos rasporedite po torti te ukrasite tortu čokoladnim zecom i pisanicama.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.