Mirisan mramorni kuglof jedan je od slastičarskih klasika i kolač koji nas mnoge vraća u djetinjstvo. Dodatak malo soka i korice naranče daje mu posebnu notu mirisa i okusa pa svakako isprobajte!
Sastojci:
- 4 jaja
- 300 g šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 120 g maslaca
- naribana korica 1 naranče
- sok od 1 naranče
- 3 žlice ulja
- 300 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- 2 žlice kakaa u prahu
Priprema: Bjelanjcima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom i vanilin šećerom 2-3 minuta pa dodajte žutanjke i ulje. Zatim dodajte naribanu koricu i sok od naranče. Sačuvajte 2 žlice soka od naranče za razrijediti smeđu smjesu. Na kraju dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo, a zatim lagano umiješajte prethodno pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Odvojite 1/3 smjese pa umiješajte kakao i 2 žlice soka oda naranče. Kakao prosijte kako ne bi imali neželjene grudice. U dobro namašćen i pobrašnjen Zenker kalup za kuglof naizmjenično stavljajte red žute, red smeđe smjese. Kuglof pecite na temperaturi od 180 °C 40-45 minuta. Pečeni i ohlađeni mramorni kuglof možete posipati šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Leonalele
@04.12.2020. 08:35 2Odlično izgleda. Hvala na receptu.
Sandrica7
@04.12.2020. 09:19 2Mljac izgleda, moram samo kupiti kalup :))
beba
@04.12.2020. 11:28 1Obožavam!!!!
Minimojka
@04.12.2020. 13:34 2njam njam, super za blagdane
golub
@04.12.2020. 15:00 1Prefino izgleda , obaožavam ga uz kavicu ili čaj .
irija
@04.12.2020. 16:44 1Prefini obožavam mramorni kolač i još sa naranđom mmmm.
DaliaLana
@04.12.2020. 17:49 1Pečem kuglof 2-3 puta godišnje, probati ću po ovom receptu....
Uniqa
@05.12.2020. 13:06 1mmmmmmmm
cuce
@05.12.2020. 20:53 0Moram isprobati svakako
pahuljica
@06.12.2020. 14:13 0Izgleda primamljivo i ukusno !!!
Skyyy
@06.12.2020. 21:00 0Super izgleda....
mademoiselle1
@07.12.2020. 10:33 0Prefin obožavam ga
superfive
@16.12.2020. 13:51 0Da mi je sad jedan.