Iako je sezona citrusa na zalasku, još uvijek možemo pronaći pokoju sočnu mandarinu ili naranču. Sok citrusa nezaobilazan je kada govorimo o salatama. Nekoliko kapi limuna, limete ili naranče osvježit će ne samo svaku salatu, već i brojna druga jela koja uz sok citrusa dobivaju sasvim drugu dimenziju

salata od mandarine i matovilca

Citrusi nam mogu ponuditi puno više od soka. Sočna naranča ili mandarina odlično se snalaze u laganim proljetnim salatama. Donosim vam recept za jednu koju sam napravila s mandarinama i matovilcem, a njezina svježina savršeno se slaže s orašastim aromama tahinija i specifičnim okusom kozjeg sira.

Sastojci:

- 250 g matovilca
- 2 mandarine (ili 1 naranča)
- 2 avokada
- nekoliko listića svježe mente
- 100 g svježeg kozjeg sira

Sastojci za dresing:

- 3 žlice limunovog soka
- 2 žlice vode
- 2 žlice tahini paste
- ½ češnja češnjaka, sitno sjeckanog
- sol
- papar

Priprema: Avokado prepolovite uzdužno i izvadite košticu nožem. Ogulite očišćene polovice avokada i narežite ih poprečno na ploške debljine oko ½ cm. Mandarinu ogulite i narežite poprečno na ploške debljine oko ½ cm. Rasporedite matovilac u dvije zdjelice. Na matovilac posložite ploške avokada i mandarine, dodajte listiće mente i pospite izmrvljenim kozjim sirom. Za dresing sve sastojke dobro promiješajte pjenjačom u zdjelici dok se ne povežu. Začinite serviranu salatu.

Adriana Juriša
Posjetite: weareatlove.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.