Neka se na vašem blagdanskom stolu nađe i jedna prigodna slastica. Isprobajte ovaj recept za čokoladnu tortu sa šarenim pisanicama koja ne samo da super izgleda nego je sočna, fina i ukusna

uskrsna cokoladna torta

Sastojci:

Čokoladni biskvit:
- 5 jaja
- 180 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 120 g glatkog brašna
- 80 g oštrog brašna
- prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo
- 15 g kakaa u prahu
- 50 g čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca

Bijela krema:
- 500 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 praška za puding s okusom vanilije
- 400 g milerama
- 200 ml slatkog vrhnja

Čokoladni preljev:
- 150 ml mlijeka
- 50 g čokolade za kuhanje

Ostalo:
- 200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri i ostavite sa strane da se malo ohlade. U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo i kakao. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne zapjene. Malo po malo dodajte šećer i nastavite miksati bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Uz miksanje, dodajte jedan po jedan žutanjak. Zatim dodajte otopljenu i malo prohlađenu čokoladu i maslac. Na kraju lagano umiješajte suhe sastojke. Suhe sastojke prosijte prilikom dodavanja smjesi. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom. Biskvit pecite 20-25 minuta na 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. 

Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku s dodatkom šećera i vanilin šećera, ohladite ga i dobro izmiksajte. Dodajte mileram i tučeno slatko vrhnje pa sve još kratko izmiksajte. Čokoladu otopite u mlijeku pa ostavite preljev sa strane da se malo ohladi. Ohlađeni biskvit prerežite na tri jednaka dijela pa svaki dio natopite čokoladnim preljevom. Odvojite 400 g bijele kreme, a ostatak podijelite na dva dijela i premažite dva sloja biskvita. Prekrijte tortu posljednjim biskvitom i premažite ju čokoladnom kremom. Za pripremu čokoladne kreme 400 g bijele kreme izmiksajte s 200 g otopljene čokolade za kuhanje ili mliječne. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, a prije posluživanja ukrasite je čokoladnim pisanicama i ostalom prigodnom dekoracijom.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.