Tko bi joj mogao odoljeti?! Isprobajte recept za kremastu i laganu tortu s bijelom Lino ladom, kokosom i malinama!
Sastojci:
Biskvit od kokosa:
- 8 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 200 g kokosa
- 20 g glatkog brašna
Krema s Lino ladom:
- 8 žutanjaka
- 500 ml mlijeka
- 50 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 50 g gustina
- 200 g maslaca
- 400 g bijele Lino lade
Ostalo:
- 300 g svježih malina
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema: Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok ne dobijete lagani snijeg. Postupno dodajte šećer i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete gusti, čvrsti snijeg. Na kraju lagano umiješajte kokos i prosijano brašno. Smjesu izlijte u kalup promjera 26 cm. Kalup prethodno obložite masnim papirom. Biskvit od kokosa pecite cca 30 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka dijela pa svaki dio navlažite s malo mlijeka.
Za pripremu kreme žutanjke, šećer, gustin i malo mlijeka izmutite pjenjačom. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljene žutanjke pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kuhanu kremu premjestite u veću zdjelu za miksanje, a zatim prekrijte vrh kreme prozirnom folijom i ostavite ju da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađenu kremu izmiksajte s maslacem sobne temperature, a zatim i s Lino ladom. Umjesto bijele možete koristiti i Lino ladu kokos.
Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit. Na dno kalupa stavite biskvit i premažite ga polovicom kreme. Preko kreme posložite svježe maline. Ako nemate svježe, možete koristiti i zamrznute. U tom slučaju maline prokuhajte i pomiješajte sa želatinom koju ste prethodno namočili u vodi. Ohladite ih na sobnu temperaturu pa rasporedite preko kreme.
Preko malina stavite drugi biskvit i ostatak kreme. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati da krema očvrsne. Nakon što ju izvadite iz kalupa premažite je tučenim slatkim vrhnjem i poslužite!
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
Hinka
@14.08.2018. 11:51 4Baš si razmišljam koju bih tortu za rođendan koji se bliži. Možda napravim baš tu. Djeluje fino , fino, fino! :D
sneki2
@14.08.2018. 12:39 2Izgleda fantastična, a po sastojcima bi i trebala biti..
russiangirl
@14.08.2018. 13:32 2Ovo mora da je fantastično!
golub
@14.08.2018. 14:33 2Izgleda njami, njami ., jako fin recept.
kikemedo
@14.08.2018. 17:20 3Predobro izgleda.
Maja_007
@14.08.2018. 19:59 2Ovo je voćno kremasta bomba.
cuce
@14.08.2018. 22:38 2Uh, fine li slastice, moja slabost :)
Nikolina
@16.08.2018. 10:27 1Ok recept, al izbjegla bih Linoladu jer mi je preslatka
Pahuljac
@16.08.2018. 11:33 1Mmmm njami...
Minimojka
@16.08.2018. 11:57 1brutalnoooo, njam njam
Simona99
@16.08.2018. 13:27 1..na slici su ribizli, a ne maline...
Chef admin
@16.08.2018. 14:36 1@Simona99 - uh... Ribizli su dekoracija... Torta je od malina.
načelnikova_žena
@18.08.2018. 16:08 1Čim vidim veće količine jaja u kolaču-odustajem. Izgleda fino
mimikatepupu
@20.08.2018. 12:13 0Prefino izgleda, mljac!