Početak je Nove godine i svi se pročišćuju zdravim sokovima i trpaju u sebe cijele zdjele smoothija. Nisam tip za takve stvari, ali se volim hraniti zdravom hranom koja je ujedno i fina. Posebno volim koristiti smrznuto voće jer je ubrano u sezoni, a smrznuto ima puno više okusa!

Marko Josipović
Marko Josipović

Marko Bakes

Ovaj zdravi snack ima okus po sladoledu, a ne morate se osjećati krivo dok ga jedete. Radi se o jogurtovim pločicama u tri kombinacije: s malinama i pistacijama, borovnicama i limunom, bananom i čokoladom.

Sastojci za sva tri snacka:

- bezmasni jogurt od vanilije (ja sam koristio kanticu od 700 g i ravnomjerno je podjelio u tri zdjele)
- malo meda ili agave sirupa, po želji 

Sastojci za snack od maline i pistacija:

- velika šaka smrznutih/svježih malina
- mala šaka pistacije

Priprema: Uzmite nekoliko smrznutih malina i stavite u šalicu. Zagrijte u mikrovalnoj 1 minutu. (Pire od maline možete provesti kroz sito ako ne želite koštice.) Narežite pistacije na komadiće raznih veličina. Dio pistacija stavite u jogurt. Pire od maline lagano izmješajte s jogurtom tako da vam ostanu crte te izlijte na lim prekriven aluminijskom folijom. Posipajte ostatkom pistacija i malina po jogurtu. Stavite u frizer na najmanje 6 sati, a onda izrežite na komade i stavite u vrećice sa zatvaračem. 

zdrave snack pločice

Sastojci za snack od borovnice i limuna:

- šaka smrznutih/svježih borovnica
- korica jednog limuna

zdrave snack pločice

Priprema: Naribajte dio limunove korice i stavite u jogurt da upije okus. (Ja sam dodao i malo limunskog šećera.) Isto kao i s malinama, odvojite malo borovnica i od njih napravite pire. Lagano ga umiješajte u jogurt tako da vam ostanu crte i izlijte na lim prekriven aluminijskom folijom. Posipajte ostatkom borovnica i limunovom koricom. Stavite u frizer na najmanje 6 sati, a onda izrežite na komade i stavite u vrećice sa zatvaračem. 

zdrave snack pločice

Sastojci za snack od banane, čokolade i lješnjaka:

- žlica kakaa u prahu
- pola čepa ekstrakta vanilije
- pola banane, narezane na kolutiće
- šaka lješnjaka, istostiranih (u pećnici, 180 stupnjeva, 10-ak minuta)

Priprema: u jogurt umiješajte kakao u prahu, ekstrakt vanilije te dio lješnjaka narezanih na komadiće različitih veličina. Izlijte na lim prekriven aluminijskom folijom i pospite ostatkom lješnjaka. Dodajte kolutiće banane i stavite u frizer na najmanje 6 sati, a onda izrežite na komade i stavite u vrećice sa zatvaračem.

zdrave snack pločice

zdrave snack pločice

Pratite Markov blog na: markobakes.blogspot.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.