Ukusan kolač sa šljivama i lješnjacima priprema se jednostavno i brzo, a za razliku od većine pita za ovu vam neće trebati čak niti valjak! Ako vam priprema pita inače zadaje glavobolju, ovaj recept će vam sigurno olakšati pripremu! Osim sa šljivama, kolač možete pripremiti i s nekim drugim voćem – jabukama, višnjama ili breskvama 

mrvicasta pita

Sastojci:

Tijesto s lješnjacima:
- 250 g glatkog brašna
- 1 žličica cimeta
- 70 g lješnjaka
- 2 žlice šećera
- 160 g hladnog maslaca

Ostalo: 
- 1 kg šljiva
- 2 vanilin šećera

Priprema: Lješnjake sameljite ili sitno nasjeckajte, kako volite. U zdjelu stavite brašno, cimet, lješnjake šećer i na kockice izrezan hladni maslac. Rukama umijesite kompaktno tijesto. Kalup za pitu (30 cm) namastite i lagano pobrašnite. Veći dio tijesta, otprilike 2/3 tijesta rasporedite/razmrvite po dnu kalupa prstima i sve lijepo utisnite. Preko tijesta rasporedite šljive kojima ste prethodno uklonili koštice. Preko šljiva pospite vanilin šećer i razmrvite ostatak tijesta. Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180°C. Kolač poslužite topli uz kuglicu sladoleda od vanilije ili ohlađen uz šalicu kave ili čaja. Dobar tek! 

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.