Protiv proljetnog bluesa i kišnih dana - isprobajte ovu slasnu tortu od čokolade i šumskog voća, oduševit će vas!
Sastojci:
Biskvit:
- 8 jaja
- 240 g šećera
- 50 ml vode
- 80 ml ulja
- 160 g glatkog brašna
- 40 g kakaa u prahu
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
Preljev:
- 450 g šumskog voća
- 100 g šećera
Čokoladna krema:
- 800 ml mlijeka
- 3 pudinga okusa čokolade
- 150 g šećera
- 150 g mliječne čokolade
- 200 g maslaca
Priprema: Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku prema uputama na vrećici, uz dodatak šećera. U vrući puding dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte, a zatim ga postupno dodajte ohlađenom pudingu. Kremu dobro izmiksajte.
Za pripremu biskvita pripremite suhe sastojke – brašnu dodajte prašak za pecivo, kakao u prahu (kakao obavezno prosijte) i sol pa ostavite sa strane. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Pomalo dodajte suhe sastojke i sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite otprilike 40 minuta na 180°C, ovisno o jačini pećnice. Nakon pola sata biskvit slobodno prekrijte aluminijskom folijom kako nebi potamnio.
Dok se biskvit peče, pripremite preljev. Šumsko voće i šećer kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta, dok većina tekućine ne ispari. Poželjno je da malo ostane kako bibiskviti bili sočniji. Kuhani preljev ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prerežite po sredini tako da dobijete dva jednaka dijela. Preko oba biskvita ravnomjerno rasporedite preljev od šumskog voća i ostavite ih nekoliko minuta da upiju sok od preljeva.
Na tanjur za torte stavite jedan biskvit, a oko njega obruč od kalupa u kojem se biskvit pekao. Preko šumskog voća pažljivo premažite ½ čokoladne kreme pa stavite drugi biskvit tako da dio koji je preliven šumskim voćem bude okrenut prema gore. Preko vrha torte premažite ostatak čokoladne kreme.
Tortu spremite u hladnjak preko noći. Idući dan pažljivo skinite kalup i ukrasite tortu po želji. Ja sam sačuvala malo čokoladne kreme i njome sam premazala rubove.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
mademoiselle1
@08.04.2019. 12:40 2Finoo
Minimojka
@08.04.2019. 13:28 1jaooooo
lidac
@08.04.2019. 13:47 1Njam!
cuce
@08.04.2019. 13:48 1Bas jaoooo ha ha
kikemedo
@08.04.2019. 14:07 1Fino!!
golub
@08.04.2019. 14:23 1Baš je slasna , mljac, mljac!!
Gioia
@08.04.2019. 15:41 1Ma ne smijem niti gledati....auč
Hinka
@08.04.2019. 16:51 1Ooo daa!!!
sjenica
@08.04.2019. 17:36 1Prefino...
beba
@08.04.2019. 19:01 1Prefino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lady 12
@09.04.2019. 07:56 2Finoo, sigurno ću je napravit
sneki2
@09.04.2019. 09:47 1mljac..
visnjicanina
@10.04.2019. 00:46 1I koji me vrag natjera da otvaram ovaj članak u sitne noćne sate.
Sigurno je jako fino.Sad sam tako gladnaaa.
bubi13
@11.04.2019. 10:01 1Savršenstvo, jedva čekam da se bacim na posao izrade Uskršnjih slastica!!!