Zovu ih padobrancima, a riječ je o prefinim kolačićima od bjelanjaka i orašastih plodova povezanima bijelom ili čokoladnom kremom. Ako volite, u kremu možete dodati 1 žlicu ruma

recepti padobranci

Sastojci:

Puslice s lješnjacima:
- 3 bjelanjka
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 300 g mljevenih lješnjaka

Čokoladna krema:
- 3 žutanjka
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g čokolade za kuhanje ili mliječne
- 125 g maslaca sobne temperature

Priprema: Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i ih miksajte dok se ne zapjene. Zatim dodajte po malo šećera i miksajte ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pred kraj dodajte limunov sok. Kada završite s miksanjem pomalo dodajte mljevene lješnjake i sjedinite smjesu špatulom. Lim za pečenje prekrijte masnim papirom pa na njega uz pomoć žličice stavljajte hrpice smjese. Ja sam smjesu prebacila u slastičarsku vrećicu i samo istiskivala puslice jednu do druge. Padobrance pecite cca 25 minuta na nešto nižoj temperaturi od 160 ̊C. Za pripremu kreme žutanjke i šećer pjenasto izmiksajte pa kuhajte na pari uz neprekidno miješanje nekoliko minuta. Maknite kremu s vatre, dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte kremu dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izmiksan maslac. Ohlađene puslice spajajte čokoladnom kremom, najjednostavnije uz pomoć slastičarske vrećice.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.