Zovu ih padobrancima, a riječ je o prefinim kolačićima od bjelanjaka i orašastih plodova povezanima bijelom ili čokoladnom kremom. Ako volite, u kremu možete dodati 1 žlicu ruma
Sastojci:
Puslice s lješnjacima:
- 3 bjelanjka
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 300 g mljevenih lješnjaka
Čokoladna krema:
- 3 žutanjka
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g čokolade za kuhanje ili mliječne
- 125 g maslaca sobne temperature
Priprema: Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i ih miksajte dok se ne zapjene. Zatim dodajte po malo šećera i miksajte ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pred kraj dodajte limunov sok. Kada završite s miksanjem pomalo dodajte mljevene lješnjake i sjedinite smjesu špatulom. Lim za pečenje prekrijte masnim papirom pa na njega uz pomoć žličice stavljajte hrpice smjese. Ja sam smjesu prebacila u slastičarsku vrećicu i samo istiskivala puslice jednu do druge. Padobrance pecite cca 25 minuta na nešto nižoj temperaturi od 160 ̊C. Za pripremu kreme žutanjke i šećer pjenasto izmiksajte pa kuhajte na pari uz neprekidno miješanje nekoliko minuta. Maknite kremu s vatre, dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte kremu dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izmiksan maslac. Ohlađene puslice spajajte čokoladnom kremom, najjednostavnije uz pomoć slastičarske vrećice.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
bubi13
@11.02.2020. 09:21 2Jako su ukusni, moja obitelj i prijatelji ih jako vole pa ih moram svako malo spravljati.
sjenica
@11.02.2020. 09:25 1Prefini kolačići
beba
@11.02.2020. 11:30 1Mmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
junx
@11.02.2020. 11:56 2Zvuči jako fino (i jednostavno)! :)
golub
@11.02.2020. 14:40 0Pre , pre fini kolačići , recept je genijalan.
Minimojka
@11.02.2020. 15:29 0nisam ih nikad jela, cine se prefini
Lady 12
@12.02.2020. 09:09 0Sigurno ću napravit, čine se jako fini
Višnjicaaa
@12.02.2020. 09:16 0Djeluju fino
Chef admin
@12.02.2020. 12:24 0O da... To se traži!
kawasakica
@07.04.2020. 08:27 0Ovo je jedan od najboljih sitnih kolača ikad!