Slatki ananas pečen u vlastitom soku s dodatkom maslaca i smeđeg šećera! Ova jednostavna poslastica zdravija je alternativa klasičnim desertima!

peceni ananas

Sastojci:

- 1 svježi ananas
- 4 žlice maslaca
- 8 žlica Muscovado šećera

Priprema: Ananas očistite i narežite na komade željene veličine. Očiščeni ananas stavite u manji kalup za pečenje pa dodajte maslac i smeđi šećer. Ananas pecite cca 30 minuta na temperaturi od 180° C, povremeno ga promiješajte. Ako želite da ananas bude jače zapečen, pred kraj pečenja malo povisite temperaturu pećnice.

Slatki savjet: Pečeni ananas poslužite topli! Ako volite posipajte ga cimetom ili servirajte s kuglicom sladoleda od vanilije.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.