Slatki ananas pečen u vlastitom soku s dodatkom maslaca i smeđeg šećera! Ova jednostavna poslastica zdravija je alternativa klasičnim desertima!
Sastojci:
- 1 svježi ananas
- 4 žlice maslaca
- 8 žlica Muscovado šećera
Priprema: Ananas očistite i narežite na komade željene veličine. Očiščeni ananas stavite u manji kalup za pečenje pa dodajte maslac i smeđi šećer. Ananas pecite cca 30 minuta na temperaturi od 180° C, povremeno ga promiješajte. Ako želite da ananas bude jače zapečen, pred kraj pečenja malo povisite temperaturu pećnice.
Slatki savjet: Pečeni ananas poslužite topli! Ako volite posipajte ga cimetom ili servirajte s kuglicom sladoleda od vanilije.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
beba
@05.06.2017. 13:39 1Obožavam ananas u svim varijantama!!!
marta10
@05.06.2017. 14:34 1Taman jučer kupila svježi, baš ću danas isprobati recept :)
sjenica
@05.06.2017. 14:35 1Sviđa mi se recept!
golub
@05.06.2017. 15:00 1Njami, jako fino ja bi stavila još kuglicu sladoleda od vanilije.
ileanna
@06.06.2017. 08:46 1sigurno je jako ukusno
nadapot
@06.06.2017. 10:59 1Probala - ali mi se ne sviđa i ne sviđa ..unatoč mom nastojanju da mi se svidi.
Ariel1402
@06.06.2017. 18:15 0možda je bolje ne eksperimentirati s namirnicama koje su nam ipak i dalje strane i egzotične...
ta
@08.06.2017. 08:27 0E stvarno mi se ne sviđa!