Iako je ljeto iza nas, okuse Italije voljet ćemo čitavu godinu. Stoga je chef Stefano Cosattini prve dane jeseni proveo u Istri, pripravljajući ukusne talijanske specijalitete s domaćim gastro influencerima.

 nespresso
Maleno istarsko mjesto San Canzian, bilo je idealno za učenje pripremanja talijanskih specijaliteta. Italian Chef Weekend Experience, koji možete rezervirati na Punkufer.hr, hedonističko je iskustvo za sve ljubitelje mediteranskih okusa, a u njemu je proteklog tjedna uživao i glazbenik, influencer te strastveni kuhar Luka Nižetić. Poznat po svojoj ljubavi prema okusima Mediterana, Luka je posebno uživao u desertu koji je pripremio s omiljenom kavom, Nespresso Espressom. 

nespresso

nespresso

Pravi talijanski desert, osim kremastog espressa, sadrži lješnjake, agrume i prozračnu kremu s mascarponeom. Uz inovativni Nespresso Vertuo sustav, koji prema kapsuli prepoznaje duljinu napitka koji želimo, ovaj će desert biti prava mala Italija u čaši. Vrhunske namirnice, bogat okus i svježina, karakteristike su talijanske kuhinje i ovog deserta kojeg možete napraviti svaki put kad poželite okus Mediterana. 

 nespresso

KREMA S AGRUMIMA I LJEŠNJAK CRUMBLEOM

Sastojci: 

200g mascarponea

1/2 mahune vanilije

Korica 1 naranče

Korica 1 limete

20g oguljenih lješnjaka

30g glatkog brašna

Čajna žličica meda od kestena

25g maslaca

20g šećera

Prstohvat soli

20 ml vrhnja za šlag

1 Nespresso Espresso

0,02 ml likera od lješnjaka

Za ukras: klice meda (honey cress), kandirana korica naranče i/ili limete

Priprema: 

1. Tepsiju ili airfryer obložite papirom za pečenje. Ako koristite pećnicu, prethodno je zagrijte na 180 stupnjeva. 

2. Usitnite lješnjake i pomiješate ih s brašnom, maslacem, soli i šećerom te ih izmrvite rukama. 

3. Istresite na papir za pečenje i pecite oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni. Povremeno promiješajte kuhačom. Kad je gotovo, ohladite. 

4. Miksajte mascarpone, med od kestena i korice limete i naranče. U drugoj posudi umiksajte šlag pa ga dodajte u mascarpone kako bi krema bila prozračnija. 

5. Servirajte slasticu tako da na dnu čaše stavite crumble od lješnjaka, zatim Nespresso kavu, pa liker od lješnjaka te na sve stavite kremu od mascarponea i agruma. Ukrasite kandiranim koricama limete i naranče ili klicama meda. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.