Iako je ljeto iza nas, okuse Italije voljet ćemo čitavu godinu. Stoga je chef Stefano Cosattini prve dane jeseni proveo u Istri, pripravljajući ukusne talijanske specijalitete s domaćim gastro influencerima.
Maleno istarsko mjesto San Canzian, bilo je idealno za učenje pripremanja talijanskih specijaliteta. Italian Chef Weekend Experience, koji možete rezervirati na Punkufer.hr, hedonističko je iskustvo za sve ljubitelje mediteranskih okusa, a u njemu je proteklog tjedna uživao i glazbenik, influencer te strastveni kuhar Luka Nižetić. Poznat po svojoj ljubavi prema okusima Mediterana, Luka je posebno uživao u desertu koji je pripremio s omiljenom kavom, Nespresso Espressom.
Pravi talijanski desert, osim kremastog espressa, sadrži lješnjake, agrume i prozračnu kremu s mascarponeom. Uz inovativni Nespresso Vertuo sustav, koji prema kapsuli prepoznaje duljinu napitka koji želimo, ovaj će desert biti prava mala Italija u čaši. Vrhunske namirnice, bogat okus i svježina, karakteristike su talijanske kuhinje i ovog deserta kojeg možete napraviti svaki put kad poželite okus Mediterana.
KREMA S AGRUMIMA I LJEŠNJAK CRUMBLEOM
Sastojci:
200g mascarponea
1/2 mahune vanilije
Korica 1 naranče
Korica 1 limete
20g oguljenih lješnjaka
30g glatkog brašna
Čajna žličica meda od kestena
25g maslaca
20g šećera
Prstohvat soli
20 ml vrhnja za šlag
1 Nespresso Espresso
0,02 ml likera od lješnjaka
Za ukras: klice meda (honey cress), kandirana korica naranče i/ili limete
Priprema:
1. Tepsiju ili airfryer obložite papirom za pečenje. Ako koristite pećnicu, prethodno je zagrijte na 180 stupnjeva.
2. Usitnite lješnjake i pomiješate ih s brašnom, maslacem, soli i šećerom te ih izmrvite rukama.
3. Istresite na papir za pečenje i pecite oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni. Povremeno promiješajte kuhačom. Kad je gotovo, ohladite.
4. Miksajte mascarpone, med od kestena i korice limete i naranče. U drugoj posudi umiksajte šlag pa ga dodajte u mascarpone kako bi krema bila prozračnija.
5. Servirajte slasticu tako da na dnu čaše stavite crumble od lješnjaka, zatim Nespresso kavu, pa liker od lješnjaka te na sve stavite kremu od mascarponea i agruma. Ukrasite kandiranim koricama limete i naranče ili klicama meda.
Minimojka
@27.09.2024. 16:01 1njam njam izgleda prefino
lidac
@30.09.2024. 22:15 0Lijepo
iva990
@03.10.2024. 09:48 0Iako ne volim ness, u ovoj kombinaciji mi se čini da je savršen spoj