Isprobajte recept za ukusnu tortu od kestena, oraha, čokolade i ruma! Zadivite svoje ukućane ili goste pravom jesenskom poslasticom!

kesten torta

Sastojci:

Kesten pire:
1 kg kesten pirea
150 g mljevenih oraha
150 g šećera
150 g maslaca
50 g čokolade za kuhanje
1 žlica ruma

Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja

Slatki savjet: Za bržu i jednostavniju pripremu torte koristite kupovni kesten pire.

Priprema: Kestene stavite u veliki lonac, ulijte vode tako da budu potpuno prekriveni i kuhajte ih 1 sat i 30 minuta. Za dobivanje 1 kilokrama pirea od kestena trebat će vam 1,6 do 1,8 kg svježih kestena jer se tokom čišćenja težina smanji. Kuhane i ohlađene kestene prerežite po pola pa im žličicom izvadite sredinu. Očišćeni kesten pire sameljite u mlincu za orahe. Maslac, šećer i čokoladu stavite u lonac i zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer i čokolada ne otope pa dodajte rum i mljevene orahe. Malo ohlađenu kremu dodajte u zdjelu s kesten pireom. Smjesu dobro izmiješajte, a zatim je rukama umijesite kao da mijesite tijesto. Kada se svi sastojci sjedine, premjestite smjesu na tanjur za torte koji ste navlažili s malo hladne vode i formirajte oblik torte. Tortu prelijte čokoladnom glazurom.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.