Isprobajte muffine s omiljenim jesenskim plodovima i otkrijte ukusan desert koji ćete lako zavoljeti

muffini s jabukama

Sastojci:

Smjesa za muffine:

- 200 g šećera

- 2 vanilin šećera

- 1 jaje

- 60 ml ulja

- 200 ml tekućeg jogurta

- 2-3 žlice grožđica

- 1 žlica ruma

- 200 g raženog brašna

- ½ praška za pecivo

- 2 žličice cimeta

- 60 g lješnjaka

- 1 veća jabuka

Crumble od lješnjaka:

- 40 g lješnjaka

- 40 g maslaca

- 2 žlice raženog brašna

- 2 žlice šećera

Priprema:

Lješnjake tostirajte, ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih sitno nasjeckajte. Malo više od pola količine odvojite za smjesu, a ostatak ostavite za crumble. Šećer i vanilin šećer razmutite s jajem, a zatim dodajte ulje, jogurt i grožđice namočene u rumu.

Dodajte mješavinu brašna, praška za pecivo i cimeta. Smjesu promiješajte pa dodajte nasjeckane lješnjake i sitno nasjeckanu jabuku. Smjesu rasporediti u košarice za muffine. Ova smjesa dovoljna je za 14-16 muffina.

Sve sastojke za crumble izmrvite prstima i rasporedite preko smjese za muffine. Muffine pecite cca 15 minuta na 180°C, dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com          
Facebook Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.