Dolaskom Brune Cezara Larzunde Vagnera Bulldog će zadržati poznatu kvalitetu koja je i do sada privlačila goste, ali će napraviti i iskorak prema kulinarskoj fuziji u kojoj će spajati domaću hranu s naglaskom na mediteransku tradiciju s utjecajima Latinske Amerike

bulldog

Chefu Bruni hrvatska kuhinja nije nepoznanica. On je iz Lime, glavnoga grada Perua, a došao je u Hrvatsku prije 19 godina. Nakon završetka fakulteta za gastronomiju u Limi, u Hrvatskoj je radio kao kuhar u nekoliko restorana, od koji se ističu zagrebački Vinodol i zadarski restoran hotela Bastion Kaštel gdje je bio glavni Chef.

bulldog

Inspektori Michelina bili su oduševljeni njegovim uzbudljivim kulinarskim rješenjima tako da je restoran Kaštel prošle godine dobio preporuku Michelina što chef Bruno smatra svojim velikim uspjehom. Inspektori Michelina napisali su za ovaj restoran kako je "izvrsna kulinarska fuzija koja nudi dalmatinsku hranu s utjecajima Francuske, Italije i Perua". To nije čudno ako se zna da je chef Bruno kao mlad kuhar radio i u francuskim restoranima. 

bulldog

"Moja je ideja spajati jednostavnost i kreativnost i pritom koristiti ne više od tri namirnice. Naravno, klasike Bulldoga koji su oduševljavali goste ostavit ću u ponudi, s tim da ću ih nastojati poboljšati", izjavio je 40-godišnji chef Bruno Cezar Larzunda Vagner prilikom preuzimanja kuhinje restorana Bulldog. 

bulldog

Chef Bruno kao primjer je naveo kako u Bulldogu možemo očekivati ceviche, peruansko nacionalno jelo, napravljeno od dalmatinskih srdela. Osim toga je, kaže, bez obzira na brojne sličnosti između hrane u Peruu i Hrvatskoj, oduševljen lokalnim hrvatskim namirnicama. Upravo te namirnice koristit će za obogaćivanje poznatih hrvatskih jela. Primjerice, Brunu je oduševio matovilac kojeg miješa s gratiniranim krumpirom i svježim sirom. Tako ne donosi samo nove okuse već i nove boje jer se u Bulldogu u hrani ne uživa samo nepcima već i očima.

bulldog

Kako svaka sezona donosi u Hrvatskoj nove namirnice, tako će se u Bulldogu nekoliko puta godišnje mijenjati i karta jela. Chef Bruno tako se već sada veseli siječnju i stavljanju na kartu risotta s kestenima i pačjim prsima. U ponudi se već sada nalazi između 15 i 20 predjela i glavnih jela te nekoliko deserata.

bulldog

Prvi put Bulldog će ispred lokala imati i adventsku kućicu na kojoj će se naći mnoge delicije poput polpeta od bakalara, pulled pork sendviča s bakinim bbk umakom i karamiliziranim lukom, kobasice Bulldog, kobasice od crne svinje te muffine od dunje i badema.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.