Tjestenine iz Matičnjaka imaju visok udio sjemenki – čak 20%, izrađene su bez jaja, aditiva i umjetnih aroma, a pripremajući je dobivate potpuno zdrav obrok koji je gotov u samo tri minute. Tjestenina s brašnom sezama, tjestenina s chia sjemenkama, tjestenina s konopljom, tjestenina sa sjemenkama buče, samo se neke od delicija u kojima možete uživati i stvarati nove recepte 

maticnjak tjestenina

Koliko puta ste se pitali što pojesti za ručak ili večeru, a da je brzo, fino i prije svega zdravo? Što pripremiti kada vam netko dođe nenajavljeno u goste, a bilo bi pristojno nešto ponuditi? Nešto što je poput jela koje univerzalno spaja ljude oko stola i većina u njemu uživa. Imamo odgovor – tjestenina.

maticnjak tjestenina

Tjestenina je rasprostranjena i vrlo zastupljena namirnica u svakodnevnoj prehrani, ali kako s tjesteninom postići zdrav i uravnotežen obrok s idealnim omjerom proteina, vlakana i ugljikohidrata? Tajna se krije u pravom odabiru, a vrijedne ruke iz tvornice ukusnih proizvoda – Matičnjaka, znaju kako tjestenini dodati prave sastojke kako bi bila apsolutna kraljica svakog okupljanja. Tjestenine iz Matičnjaka imaju visok udio sjemenki – čak 20%, izrađene su bez jaja, aditiva i umjetnih aroma a pripremajući takvu tjesteninu, dobivate potpuno zdrav obrok. Ono što je posebno interesantno je činjenica da se ova tjestenina kuha svega 3 minute, što znači da je i potencijalni ručak jako brzo na stolu. Tjestenina s brašnom sezama, tjestenina s chia sjemenkama, tjestenina s konopljom, tjestenina sa sjemenkama buče, samo se neke od delicija u kojima možete uživati i stvarati nove recepte.

maticnjak tjestenina

Tjestenina od chia sjemenki je zvijezda među tjesteninama jer sadrži 18,20 g proteina u jednom obroku i 8,1 g vlakana po obroku. Proteini kontroliraju naš apetit, povećavaju osjećaj sitosti, a mišićima pomažu u rastu i oporavku. Količina vlakana iz ove tjestenine, kontrolirat će razinu šećera u krvi pa će razina energije biti kontinuirana, a probava će raditi tika-taka. Uz dodatak povrća imat ćete brz, zdrav i zaokružen obrok za punjenje energijom.

maticnjak tjestenina

Proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, određenim prodajnim mjestima Kauflanda i Veronika delikatesa, a kompletan asortiman Matičnjaka možete pronaći u Fitzona centru u Zagrebu, gdje se ujedno nalazi i savjetovalište fitoterapeuta Ive Bačlije. Za one sklonije online kupnji, potražite na webshopu Matičnjaka, gdje možete pronaći detaljnije informacije o tjesteninama i provjeriti što se još nudi u Matičnjakovoj riznici zdravlja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.