Volite li kolače s kokosom? I smeta li vam što ponekad budu suhi? Ovaj put nećete imati taj problem jer ga dodatak kiselog vrhnja u biskvitu čini mekšim i sočnijim. Maline mu daju poseban okus
Sastojci:
- 5 jaja
- 120 g maslaca
- 130 g šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 250 g kiselog vrhnja
- 150 g kokosa
- 65 g glatkog brašna
- 350 g malina
Priprema: Bjelnjacima dodajte prstohvat soli i izmiksajte u čvrsti snijeg. Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom, dodajte žutanjke pa miksajte još 2-3 minute. Dodajte kiselo vrhnje i suhe sastojke – brašno i kokos. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u kalup veličine 20x30 cm, poravnajte i po vrhu posložite maline. Ako koristite zaleđene maline prethodno ih otopite i ocijedite. Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. Po želji kolač prelijte ganche kremom od bijele čokolade.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Uniqa
@09.02.2022. 09:18 1Njam....
sassy
@09.02.2022. 10:06 1Prefino!!
beba
@09.02.2022. 11:06 0Pre prefinooooo!!!!
Minimojka
@09.02.2022. 13:02 1njam njam odmah pravim za vikend
irija
@13.02.2022. 16:24 0Ovo je prefino.