Volite li kolače s kokosom? I smeta li vam što ponekad budu suhi? Ovaj put nećete imati taj problem jer ga dodatak kiselog vrhnja u biskvitu čini mekšim i sočnijim. Maline mu daju poseban okus

kolac od kokosa i malina

Sastojci:

- 5 jaja
- 120 g maslaca
- 130 g šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 250 g kiselog vrhnja
- 150 g kokosa
- 65 g glatkog brašna
- 350 g malina

Priprema: Bjelnjacima dodajte prstohvat soli i izmiksajte u čvrsti snijeg. Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom, dodajte žutanjke pa miksajte još 2-3 minute. Dodajte kiselo vrhnje i suhe sastojke – brašno i kokos. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u kalup veličine 20x30 cm, poravnajte i po vrhu posložite maline. Ako koristite zaleđene maline prethodno ih otopite i ocijedite. Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. Po želji kolač prelijte ganche kremom od bijele čokolade.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.