Imamo za vas ukusan voćni desert koji, uz kuglicu sladoleda od vanilije, postaje vrhunski desert! Osim s jabukama, ovaj jednostavan kolač možete pripremiti sa šljivama, breskvama ili nekim drugim voćem

crumble s jabukama i keksima

Sastojci:

Nadjev s jabukama:
- 6 većih jabuka (800 g)
- 60 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica cimeta

Smjesa s keksima:
- 120 g mljevenog keksa
- 60 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 2 žlice šećera

Priprema: Jabuke ogulite i izrežite na tanje kriške. Stavite ih u veću zdjelu i pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i 1 žličicom cimeta. Ako su jabuke jako kisele možete dodati i malo više šećera. Pošećerene jabuke ostavite neka odstoje cca 30 minuta da se šećer otopi i da jabuke puste sok, povremeno ih promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte mljevene kekse, brano i šećer. Dodajte otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte.
Keramički pekač za pite promjera 26-28 cm premažite maslacem. Na dno stavite jabuke i sok koji su pustile i prekrijte ih smjesom od keksa, brašna i maslaca. Crumble stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite 40-ak minuta, odnosno dok jabuke ne omekšaju i dok crumble ne dobije lijepu, zlaćanu boju. Crumble poslužite topli uz kuglicu sladoleda od vanilije. Dobar tek!

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.