Čokolada-sezam mousse, bosiljak-krema od bijele čokolade s bosiljkom i pireom od borovnice, tart od jagode i mousse od kokosa s karamel-marakujom... Zvuči obećavajuće, zar ne? Pastry chef El Toro restoran&bara Luka Sopta kaže da će vam spoj egzotike i domaćih namirnica izmamiti osmijeh

 

El Toro restoran barEl Toro restoran&bar, otvoren u ožujku prošle godine kao jedini latinoamerički restoran u zemlji, uz chefa slanog menija Maria Mihelja, sada je angažirao i zasebnog chefa zaduženog za slastice, pastry chefa Luku Soptu. 
"Volim istraživati okuse, njihove suodnose, privlače me različite gastro kulture te je svojevrstan izazov postići ravnotežu okusa između egzotičnih namirnica i onih iz naših podneblja", kaže Luka i dodaje kako mu je najveća sreća kada izmami osmijeh na lice onom koji proba njegov desert.

El Toro restoran bar

Luka Sopta, slastičar je koji je zanat učio kod Petre Jelenić u Maku na konac gdje je, sam priznaje, stekao mnoga znanja i iskustva. Nakon toga, u njeno zlatno doba radio je u Mundoaki u Zagrebu i Umagu gdje usavršio rad s tijestom i pecivima da bi svoju karijeru nastavio u hotelu Le Premier kao pastry chef a-la-carte deserata. Na poziv kolege Maria Mihelja u lipnju pojačava El Toro tim.

El Toro restoran bar

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.