Oduševit će vas ova jednostavna torta s prozračnim kakao biskvitom i tučenim slatkim vrhnjem obogaćenim s malo pekmeza od marelica!

kakao torta

Sastojci:

Kakao biskvit:

- 6 jaja
- 150 g maslaca sobne temperature
- 150 g šećera
- 150 g glatkog brašna
- 2 žlice kakaa u prahu

Nadjev:

- 400 ml slatkog vrhnja
- malo pekmeza od marelica
- 3 vanilin šećer

Priprema: Kakao rastopite s malo tople vode pa ga izmiksajte s maslacem. Dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte jedan po jedan žutanjak, brašno i na kraju čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u kalup za pečenje (Ø=26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom i pecite 30-35 minuta na temperaturi od 180 ºC. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Ohlađeni biskvit prerežite na pola tako da dobijete dva jednaka dijela. Premjestite biskvit na tanjur za posluživanje i premažite ga tankim slojem pekmeza. Slatko vrhnje izmiksajte s vanilin šećerom i dvije žlice pekmeza. Polovicu kreme premažite preko sloja pekmeza pa tortu prekrijte drugim biskvitom i premažite s ostatkom kreme.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.