Svi su željni pistacija, a slastice s pistacijama su na tržištu prilično rijetke… Poznata slastičarnica Orijent odlučila se poigrati pistacijama te su osmislili 4 nove slastice, dva kolača i dva okusa sladoleda, koji su božanstvenih okusa, svježi i lagani, a kod svake slastice kiselkasta nota koju su dodali izvrsno nadopunjuje karakterni i kompleksni okus pistacija. Ako ste ljubitelj pistacija, ovo će biti prava rapsodija okusa za vaše nepce

orijent kolaci

Čuti krckanje ljuske donosi sreću? Da! U mnogim zemljama, kao što su Izrael i Rusija, čuti pucanje ljuske pistacije je vrlo dobar znak. I na Bliskom istoku ga vole čuti jer najavljuje sretan događaj. Recimo, ljubavni parovi stanu pored drveta i osluškuju. Ako čuju krckanje, to im daje nadu da će im veza biti sretna. Također, kažu da će nam tijelo biti zahvalno konzumirajući pistacije jer je odličan izvor vitamina i minerala te je prepun hranjivih tvari, kao što su proteini, prehrambena vlakna, magnezij.  Slatke senzacije s pistacijama podsjetit će vas ne samo koliko su pistacije zdrave, već i ukusne u raznim kombinacijama slastica.

orijent kolaci

Torta od pistacija s osvježavajućom notom kupina, premium je proizvod slastičarnice Orijent. Kvalitetna i sitno mljevena pistacija daje aromu i jedinstven okus, a ako se zaželite slatkog  zalogaja, tortu od pistacija možete vrlo lako pronaći na obje naše lokacije u Zagreba. Drugu titulu predajemo individualnom kolaču s pistacijama, izrađen u obliku kupole. Sastojci koji se sjedinjuju i čine božanstvenu kombinaciju okusa su uz pistacije čokolada, naranča te borovnica. U Indiji vjeruju kako pistacije zagrijavaju dušu i to doslovno. Uvjereni su kako zagrijava čovjeka iznutra prema van.  Nešto što će vam "zagrijati" dušu i ispuniti nepce finim okusima stiže u novoj proljetnoj ponudi slastica u Orijentu.

slastice od pistacija orijent

Kada je riječ o sladoledu, slastičarnica Orijent, poznata po originalnoj izradi sladoleda u redove svojih raznih okusa uvrstila je i sladoled od pistacija. Kremasti, osvježavajući sladoled od pistacija i kupina, idealan je za sve sladoledoljupce u proljetno doba i nadolazeće vruće ljetno razdoblje. 

slastice od pistacija orijent

Možete li zamisliti sladoled s baklavom? I pistacijama? Skupa? Naravno da da! Bogata, sočna i može se reći prava kalorijska bomba, zvana baklava, inače kolač koji poistovjećuju s Orijentom, misleći na Istok, izrađen od orašastog nadjeva, najčešće oraha, šećera te lisnatog tijesta koje slastičarnica Orijent ručno izrađuje. U drugim zemljama učestaliji je nadjev pistacija, koja je bila i inspiracija za novi sladoled. Famozni okus sladoleda od pistacije s komadićima baklave, čini rapsodiju okusa čak i za ona najzahtjevnija nepca.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.