Ako volite jednostavne deserte, isprobajte recept za ovaj slasni cheesecake s bijelom čokoladom. U smjesu od sira i čokolade po želji možete umiješati i svježe voće kao što su maline ili jagode

cheesecake s jagodama

Sastojci:

Podloga od keksa:
- 120 g mljevenog keksa
- 65 g maslaca

Krema od sira: 
- 200 g bijele čokolade
- 300 g krem sira
- 150 ml slatkog vrhnja

Priprema: Mljevene kekse pomiješate s otopljenim maslacem pa ravnomjerno utisnite na dno okruglog kalupa za pečenje promjera 20 cm. Za pripremu torte, u kalupu promjera 26-28 cm poduplajte količinu svih sastojaka. Prije nego što stavite kekse u kalup, dno i stranice kalupa obložite masnim papirom. Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Bijelu čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s krem sirom sobne temperature. Dodajte izmiksani šlag pa sve još kratko izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini. Kremu izlijte preko podloge od keksa i lijepo zagladite. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježeg voća ili voćnog preljeva.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.