U potrazi ste za jednostavnim i brzim keksima? Isprobajte prhke kekse od kakaa i bijele čokolade koji će vas oduševiti okusom!

jannette razum

Sastojci:

Smjesa za kekse:
- 225 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 260 g glatkog brašna
- 30 g kakaa u prahu
- prstohvat soli

Ostalo:
- 100 g bijele čokolade
- 20 g lješnjaka
- 20 g čokolade za kuhanje

Priprema: Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajem. Dodajte brašno, kakao u prahu i sol pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite dva sata u hladnjaku. Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na 0,5 cm debljine pa izrezujte keksiće željenih oblika. Kekse slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom i pecite 8 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađene kekse prošarajte otopljenom bijelom čokoladom i pospite sjeckanim lješnjacima.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.